Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Leiden stelt huisbezoeken maatschappelijke hulpverlening in

Datum nieuwsfeit: 01-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Leiden
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Leiden

Gemeente, Maatschappelijk Werk en LWO op bezoek

Hoe bevalt het leven in uw buurt?

SOCIALE ZAKEN - Eenzaamheid, hoog opgelopen schulden en werkloosheid: veel leed wordt achter gesloten deuren geleden. Maatschappelijk Werk, de Leidse Welzijnsorganisatie (LWO) en de gemeente willen er wat aan doen en komen daarom aan huis in Leiden Noord.

Met de huisbezoeken hoopt de gemeente te bereiken dat bewoners die dat nodig hebben samen met maatschappelijke hulpverleners op zoek gaan naar een oplossing voor hardnekkige problemen. Het is de bedoeling dat vrijwilligers uit de buurt en uit andere delen van de stad een belangrijke rol gaan spelen in het project.

Deuren open
Tijdens de gesprekken komen onderwerpen als de veiligheid van de buurt, speel- en sportvoorzieningen, parkeren, onderhoud van de woning, lichamelijke en geestelijke gezondheid en gezondheidsvoorzieningen in de wijk aan de orde. 'Deuren open, kansen binnen' gaat op 1 maart van start en duurt anderhalf jaar. Er zullen 650 huisbezoeken plaatsvinden, te beginnen in de Hoven aan de Willem de Zwijgerlaan. Het bezoeken van huizen om problemen van de bewoners in kaart te brengen gebeurt in navolging van een soortgelijk project rondom de Surinamestraat in 1999. Het project wordt gefinancierd door het Wijkontwikkelingsproject Leiden-Noord en de deelnemende organisaties. Meer informatie: Vincent Knokke van de LWO (071-5168135).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie