Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Promotie: kwaliteit corporate governance-verslaggeving

Datum nieuwsfeit: 01-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Universiteit van Amsterdam
Zoek soortgelijke berichten
Universiteit van AmsterdamUvA Agenda
Titel Voluntary corporate governance disclosures. An empirical investigation of UK practices

Datum donderdag 01-03-2001
Tijd 10:00 uur

Promovendus P. Klijnsmit

Promotor prof. dr. P. Wallage

Klijnsmit onderzoekt in zijn proefschrift de kwaliteit van corporate governance-verslaggeving in de jaarverslagen van Britse beursgenoteerde ondernemingen. De kwaliteit van de verslagen hangt samen met een aantal ondernemingsspecifieke kenmerken. Voorts is de openbaarmaking van de accountantsbemoeienis met de corporate governance-verslagen onderzocht. Ook deze wordt bepaald door ondernemingsspecifieke kenmerken. Opvallend is de zeer beperkte rol van variabelen die in de agency-theorie van belang zijn, zoals omvang, en daarentegen de sterke invloed van de accountant en van het leereffect (copycat gedrag) op de kwaliteit van de verslaggeving. Het onderzoek sluit aan bij de corporate governance-discussie die vanaf de jaren negentig wereldwijd is gevoerd.

Locatie

Aula van de UvA, Singel 411 (hoek Spui) te Amsterdam. De parkeermogelijkheden in de naaste omgeving zijn zeer beperkt. Vanaf het Centraal Station is de Aula te bereiken met tramlijnen 1, 2 en 5, halte Spui.

Toegang

Vrij

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie