Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Offerfeest onzeker door vervoerverbod van vee

Datum nieuwsfeit: 01-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Leiden
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Leiden

Offerfeest onzeker door vervoerverbod vee

Het ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij heeft met ingang van afgelopen maandagmiddag een tijdelijk verbod afgevaardigd op het bijeenbrengen van onder meer runderen, schapen en geiten. Ook is het vervoer van schapen en geiten binnen Nederland verboden. Met deze extra maatregelen wil het ministerie eventuele uitbraak van mond- en klauwzeer, zoals in Engeland al het geval is, in Nederland voorkomen. Op dit moment is in Nederland nog geen geval van mond- en klauwzeer ontdekt.
De maatregelen zijn vooralsnog tijdelijk van aard. De gemeente Leiden houdt nauw contact met het ministerie, omdat de maatregelen van invloed zijn op de organisatie van het Offerfeest voor de Islamitische gemeenschap. Het Offerfeest zou op 5 maart beginnen. Maandagavond heeft de gemeente met de werkgroep Offerfeest, waarin de Islamitische organisaties zijn verenigd, en de politie overlegd over de vraag of het Offerfeest kan doorgaan. Omdat het nog niet zeker is of het verzamel- en vervoerverbod de hele week geldig blijft, is besloten om nog een aantal dagen te wachten met de eindbeslissing. Donderdag komen de werkgroep, de gemeente en de politie weer bijeen en wordt besloten of het Offerfeest kan doorgaan, afhankelijk van de actuele stand van zaken. Op deze manier wordt een uiterste poging gedaan om de viering van het Offerfeest voor de Islamitische Leidenaars mogelijk te maken. Als echter donderdag de verboden van het ministerie nog van kracht zijn, moet de conclusie worden getrokken dat slachten op dit moment onmogelijk is. Dan zullen gemeente en werkgroep Offerfeest de islamitische gemeenschap zo goed mogelijk voorlichten. De politie zal er vervolgens op toezien dat de maatregelen worden nageleefd en dat in geen geval tot illegale slachting wordt overgegaan.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie