Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gemeente Leiden stimuleerd gedeeld autogebruik

Datum nieuwsfeit: 01-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Leiden
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Leiden

Autodate in Leiden

Vanaf 9 februari kan iedereen in Leiden een date maken met een gloednieuwe auto. Vanaf die dag staan namelijk op 26 plaatsen verspreid over de stad speciale auto's, die dag en nacht gereserveerd kunnen worden. De gemeente stimuleert deze nieuwe vorm van gedeeld autogebruik, omdat autogebruik en autobezit er door afnemen. Dit past in het gemeentelijk parkeerbeleid en bij de wens om de groei van autogebruik tegen te gaan. Om het belang van Autodate te onderstrepen zijn zowel burgemeester Postma als wethouder Schultz van Haegen (parkeerbeleid) bij de feestelijke aftrap aanwezig. Na ondertekening van het contract worden de auto's naar de 26 standplaatsen in Leiden gereden.

In veel gevallen is gedeeld autogebruik goedkoper dan een eigen auto. Onderhoud, reparaties, verzekering en belasting komen namelijk voor rekening van de deelnemende bedrijven. Mensen met belangstelling voor Autodate kunnen zich opgeven bij de drie uitvoerende autobedrijven: Greenwheels, Huurmij en MultiRent. Leden betalen eenmalig abonnementskosten en daarna het gebruik. Om een auto te reserveren is een simpel telefoontje voldoende.

Omdat de standplaatsen over geheel Leiden zijn verspreid, staat er altijd een auto in de buurt. Standplaatsen zijn te herkennen aan borden met de tekst 'P Autodate'. Ze zijn vooral te vinden op drukke plekken met veel geparkeerde auto's. Een goede bereikbaarheid met het openbaar vervoer en veiligheid speelden bij deze keuze ook een rol. Slaat Autodate aan, dan komen er in de toekomst meer plaatsen bij.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie