Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Overlast geen reden tot schorsing bouwvergunning Exodus

Datum nieuwsfeit: 01-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Leiden
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Leiden

Vermeende overlast geen reden tot schorsing bouwvergunning Exodus

Eind vorige week heeft de bestuursrechter van de Haagse rechtbank uitspraak gedaan in het kort geding dat omwonenden van Plantage 16 hebben aangespannen tegen het besluit van de gemeente om een bouwvergunning te verlenen voor het onderkomen van de Stichting Exodus, gevestigd aan Plantage 16.
De bouwvergunning is nodig om het pand geschikt te maken voor de huisvesting van twaalf
ex-gedetineerden. Via het Exodusproject zullen zij intensief begeleid worden bij hun terugkeer in de samenleving. De ervaring leert dat, zonder deze begeleiding, de kans op recidive bijzonder groot is. Omwonenden vrezen voor overlast en hebben zich daarom tot de rechter gewend.
De rechter oordeelde dat afdoende maatregelen zijn genomen om eventuele overlast te beperken. Naast het feit dat de toekomstige bewoners van Plantage 16 intensief worden begeleid verblijft de groep het grootste deel van de dag elders (op school of aan het werk). In de afweging van de rechter speelt ook een rol dat, mede naar aanleiding van de vrees van de directe buren voor geluidshinder, extra maatregelen zijn genomen om het pand te isoleren. Ook was de rechter van mening dat de gemeente Leiden het maatschappelijke belang van het Exodusproject voldoende heeft aangetoond. Een dergelijk woon- en leefproject -met als hoofddoel reïntegratie in de lokale samenleving- wordt door hem als passend beoordeeld.

Het verlenen van de definitieve bouwvergunning zal, ondanks de uitspraak van de rechter, nog enige tijd op zich laten wachten, omdat nog voldaan moet worden aan een aantal wettelijke voorschriften met betrekking tot het verbouwen van het onlangs als rijksmonument erkende pand
Plantage 16.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie