Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Einde verwarring over naam Projectorganisatie Betuweroute

Datum nieuwsfeit: 01-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Verkeer en Waterstaat
Zoek soortgelijke berichten
MINVENW


1 maart 2001
Persberichten 2001
Einde verwarring over naam Projectorganisatie Betuweroute

Alleen het samenwerkingsverband, het ministerie van Verkeer en Waterstaat en NS Railinfrabeheer, dat de Betuweroute aanlegt, mag zich "Projectorganisatie Betuweroute" noemen. De Amsterdamse kantonrechter R. Orobrio de Castro deed deze uitspraak donderdag 1 maart naar aanleiding van het kortgeding van de Staat tegen de heer IJff twee weken eerder.

De Staat eiste een verbod op het gebruik van de naam door de heer om verwarring te voorkomen. Het gebruik van de naam "Projectorganisatie Betuweroute" is bedoeld om het samenwerkingsverband eenduidig met het publiek te laten communiceren. De heer IJff heeft de naam eind vorig jaar ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en bij het Merkenbureau gedeponeerd.

De rechter verbiedt IJff "elk gebruik van de aanduiding Projectorganisatie Betuweroute en/of Betuweroute, of enig ander met deze aanduidingen overeenstemmend teken als handelsnaam, als merk, als domeinnaam, of op andere wijze waardoor bij het publiek de indruk kan ontstaan dat een bepaalde uiting afkomstig is van eisers" op straffe van een dwangsom voor iedere keer dat hij "in strijd handelt met dit verbod".reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie