Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Geen extra geluidsschermen plangs de A58

Datum nieuwsfeit: 01-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Breda


01-03-2001Extra geluidsschermen A58 van de baan
Er worden geen extra geluidsschermen geplaatst langs de A58. De Raad van State heeft het ingestelde beroep voor hogere geluidwerende voorzieningen door de toenmalige gemeente Nieuw-Ginneken en de omwonenden ongegrond verklaard. De Raad van State meent dat op een juiste manier invulling is gegeven aan het geluidsbeleid. Er zullen nu op delen van de huidige geluidswal over een lengte van ruim 2300 meter schermen worden geplaatst met een hoogte van 0.77 tot 1.81 meter.

Het ministerie van VROM heeft op 9 november 1994 besloten waar de geluidsschermen langs de A58 geplaatst moeten worden en welke hoogte ze krijgen. De voormalige gemeente Nieuw-Ginneken en omwonenden wilden extra geluidwerende voorzieningen en stelden een beroep tegen de uitspraak in. De afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State heeft het beroep nu ongegrond verklaard.

Door de uitspraak is het besluit van 9 november 1994 van kracht. Alleen de geluidsschermen waartoe het ministerie destijds heeft besloten worden nu gerealiseerd. Een eerder door de voorzitter van de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State voorgesteld compromis tussen de gemeente Breda en Rijkswaterstaat voor extra schermen is van de baan. Voorwaarde voor uitvoering was dat alle bewoners hun bezwaren zouden intrekken. Drie van de bijna 70 omwonenden hebben dit niet gedaan. Hierdoor is de voorgestelde schikking komen te vervallen.

Breda, 1 maart 2001

Noot aan de redactie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer P. Paree, afdeling Milieuzorg en leefomgeving, telefoon (076) 529 4936 of met mevrouw M. Noordegraaf-Everdinck, afdeling Communicatie, telefoon (076) 529 37 18, dienst Ruimtelijke ontwikkeling, Milieu en Economische zaken.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie