Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Handhelds verbeteren efficiency gezondheidszorg

Datum nieuwsfeit: 01-03-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
PERSBERICHT

Handhelds verbeteren efficiency gezondheidszorg

M-business platform van iAnywhere Solutions als basis voor draadloze medische informatievoorziening

Maarssen, 1 maart 2001 - Draadloze informatievoorziening leidt ook in de gezondheids-zorg tot een aanzienlijke verbetering van kwaliteit en efficiency. Dat bewijzen nieuwe applicaties die onafhankelijke software-ontwikkelaars realiseerden op basis van SQL Anywhere Studio, het m-business platform van Sybase-dochter iAnywhere Solutions.

Datamanagement in verpleeghuizen
In verpleeghuizen verzamelen en raadplegen verpleegkundigen voortdurend gegevens van patiënten, zoals beoordelingen, medicaties, behandelingen, therapieën en de resultaten daarvan. De gegevens moeten later worden uitgewerkt tot rapporten voor artsen en overheden. Creative Solutions Unlimited uit Sheffield (Iowa, VS) ontwikkelde speciaal hiervoor een applicatie met draadloze 'handheld' apparatuur. Daarin worden de voor de ronde van die dag relevante patiëntgegevens opgeslagen. De verpleegkundige kan die overal inzien, wijzigen en aanvullen. De gegevens worden op gezette tijden draadloos uitgewisseld met het centrale computersysteem, waarbij zo nodig ook de gegevens in de handheld worden geactualiseerd. De benodigde rapportages worden vervolgens automatisch centraal gegenereerd en geproduceerd. De applicatie is zodanig ontwikkeld dat die kan functioneren zonder noemenswaardige technische ondersteuning van buitenaf.

Elektronisch recipiëren
Het softwarehuis drugmagnet.ca uit Toronto (Ontario) heeft op basis van SQL Anywhere Studio een systeem ontwikkeld waarmee artsen draadloos duidelijke, foutloze en vertrouwelijke recepten kunnen verzenden naar de door de patiënt geselecteerde apotheek.
Het mobiele systeem bevat alle noodzakelijke patiënt- en medicijngegevens zodat de arts de voorgeschreven medicijnen tevoren kan toetsen op bijwerkingen of eventuele conflicten met andere medicijnen die de betrokken patiënt gebruikt.

Medische notities
Het bedrijf MediNotes (Iowa, VS) is gespecialiseerd in administratieve software voor medici
in uiteenlopende disciplines. Eén van hun belangrijkste producten is Charting Plus. Daarmee kunnen medische notities en rapporten snel en met slechts enkele muisklikken worden
gegenereerd en opgeslagen. Deze faciliteiten zijn aangepast op de behoeftes van de verschillende specialismen. De specialisten werken met draadloze, mobiele apparatuur,
zodat zij hun gegevens altijd en overal kunnen inzien en bijwerken. Het aantal draadloze communicatiekanalen was tot voor kort echter beperkt. Door dezelfde applicatie op SQL Anywhere Studio te baseren, kunnen nu tot veertig artsen tegelijkertijd draadloos op het netwerk actief zijn. Daardoor is deze toepassing nu ook geschikt voor grote klinieken en ziekenhuizen, terwijl de stabiliteit van het systeem aanzienlijk is toegenomen.

Draadloos contact met medische ASP
MEDS richt zich met zijn producten vooral op het aanleggen en onderhouden van medische dossiers conform de overheidsbepalingen. Sinds kort treedt MEDS op dit gebied ook op als Application Service Provider (ASP). Dat houdt in dat de software draait op één centraal systeem en daar op afstand door abonnees met een webbrowser kan worden geactiveerd. Dankzij de SQL Anywhere Studio kan de webverbinding vanaf iedere plaats draadloos met een laptop of palmtop pc worden gelegd.

Sybase's iAnywhere Solutions
iAnywhere Solutions is een onlangs opgerichte dochteronderneming van Sybase, die moet uitgroeien tot de belangrijkste aanbieder van mobiele e-business oplossingen, ook wel m-Business genoemd. Haar SQL Anywhere Studio technologie vormt een compacte oplossing voor datamanagement en synchronisatie van bedrijfsgegevens om de ontwikkeling en toepassing van gedistribueerde e-Business oplossingen te stimuleren. Volgens Gartner Group's Dataquest is Sybase al voor het vierde achtereenvolgende jaar de mobiele databasemarktleider met 61% marktaandeel. Meer informatie kunt u vinden op: www.sybase.com/ianywheresolutions

Sybase
Sybase ontwikkelt hoogwaardige software-oplossingen die gebruikers op ieder moment en overal ter wereld toegang geven tot alle relevante bedrijfsinformatie. E-Business speelt in de oplossingen een essentiële rol. Met het toonaangevende Sybase Enterprise Portal, de oplossingen voor mobiele en draadloze toepasssingen en de oplossingen voor verschillende verticale markten, behoort Sybase tot de grootste onafhankelijke softwarebedrijven ter wereld. Meer informatie over Sybase is te vinden op www.sybase.nl.

Voor meer informatie:
Sybase Nederland B.V., Jeannette Bakker, marketing manager, telefoon: 0346-558409
of Presscom PR & Marketing B.V., telefoon 030-6051415, e-mail: (L.T.vrugt@inter.NL.net)

Meer informatie over Sybase is ook te vinden op het Web: www.sybase.nl of www.sybase.com

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie