Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

OPTA en NMa willen concurrentie telecommarkt veilig stellen

Datum nieuwsfeit: 01-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Nederlandse Mededingingsautoriteit
Zoek soortgelijke berichten
Nederlandse mededingingsautoriteit (NMa)

Den Haag, 1 maart 2001

Dit is een gezamenlijk persbericht van OPTA en NMa

OPTA en NMa willen concurrentie op telecommarkt veilig stellen

OPTA en NMa hebben bepaald dat bij bellen binnen de regio (lokaal) sprake is van een te gering verschil tussen de consumententarieven van KPN en de tarieven die KPN aan concurrenten in rekening brengt voor het gebruik van haar netwerk (interconnectietarieven). KPN zal worden gevraagd met oplossingen voor deze 'prijssqueeze' te komen.

OPTA en NMa hebben vandaag de gezamenlijke 'richtsnoeren prijssqueeze' gepubliceerd. Met prijssqueeze is het voor andere aanbieders dan KPN bijna onmogelijk om te concurreren. Dit leidt op termijn tot minder concurrentie, waardoor de consumententarieven weer kunnen stijgen. Op dit moment voldoen bellen buiten de regio, bellen van vast naar mobiel en internetbelverkeer via een 06760-nummer wel aan de prijssqueeze-norm. De toets kan later eventueel worden uitgebreid naar andere diensten met als doel het bewerkstelligen van eerlijke en bestendige concurrentie. Vanwege overlappende bevoegdheden hebben OPTA en NMa besloten gezamenlijke richtsnoeren te schrijven.

Voor meer informatie:

* Jeroen Nugteren, hoofd afdeling Communicatie OPTA, 070-3153532 of 06-55130230

* Saskia Bierling, persvoorlichter NMa, 070-3303320 of 06-51387468
De richtsnoeren zijn vanaf donderdag 1 maart te vinden op de website van OPTA: www.opta.nl en de website van de NMa: www.nma-org.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie