Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Groningen: diverse

Datum nieuwsfeit: 02-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Groningen: Diverse 2-03-2001
Persberichten Regiopolitie Groningen
Vrijdag 2 maart 2001

Dagelijkse berichten regio Groningen

Westerbroek: automobilist en passagier lopen tegen lamp Een 40-jarige inwoner van Kommerzijl is donderdagnacht op de A7 bij Westerbroek betrapt bij het rijden in zijn auto terwijl hem de rijbevoegdheid is ontzegd. Hij kreeg een bekeuring. De auto waarin hij reed werd bij het politiebureau gestald. Bij hem in de auto zat een 41-jarige inwoner van Leek. Deze stond gesignaleerd voor een boete van 1995 gulden. Hij is voorlopig ingesloten aan het politiebureau. Hij zou ervoor zorgen, dat de boete in de loop van de dag zal worden betaald. Zo niet, kan hij 7 dagen gegijzeld worden.

Zevenhuizen: auto over de kop
De auto van een 19-jarige automobilist uit Jonkersvaart raakte donderdagavond totaal vernield, nadat deze op de Kokswijk in Zevenhuizen over de kop sloeg. De man komende van de richting Nieuw Roden raakte de controle over het voertuig kwijt omdat hij vermoedelijk met een te hoge snelheid over de verkeersremmer reed. De auto stuiterde tegen de trottoirband en sloeg vervolgens over de kop. Wonderwel bleef de automobilist zelf ongedeerd De auto is door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Adorp: inbraken
In twee woningen aan De Omloop in Adorp is donderdag overdag ingebroken. Men is binnengekomen door de voordeur te forceren. Beide woningen zijn daarna geheel doorzocht. Er zijn onder andere sieraden meegenomen en een videorecorder.

Siddeburen: flinke schade botsing personenautos Bij een botsing tussen twee personenautos donderdagmorgen op de Oudeweg in Siddeburen, ontstond aan beide voertuigen flinke schade. Een 41-jarige bewoner van de Oudeweg reed vanaf zijn erf de weg op en verleende daarbij geen voorrang aan de over de Oudeweg rijdende andere automobilist een 18-jarige inwoonster van Delfzijl. Laatstgenoemde vloog daarbij uit koers en kwam via een boom tegen een tuinmuurtje tot stilstand. Beiden bleven ongedeerd.

Wildervank: snelheidscontrole
Op de Rijksweg 33 bij Wildervank werden gistermorgen 257 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 3 te hard. De hoogst genoteerde reed 139 km/u waar maximaal 70 was toegestaan.

Groningen: mishandelde man ingesloten
De politie heeft donderdagmiddag een 29-jarige man uit Groningen aangehouden. De man meldde telefonisch bij de politie dat hij op straat mishandeld zou zijn. Toen de agenten hem op de Siersteenlaan troffen bleek van mishandeling niet veel. Wel werd vastgesteld dat de man nog 220 dagen straf tegoed had. Hij is overgedragen aan de parketpolitie.

Haren: autodiefstal
Net buiten de grens van de gemeente Haren werd in Tynaarlo door agenten van Regiopolitie Drenthe een 36-jarige man uit Emmen aangehouden. De man reed in een gestolen auto uit Emmen. Aan het bureau in Haren bleek bovendien dat de verdachte nog 24 dagen moest zitten. Hij is ingesloten en zal na verhoor worden overgedragen aan de parketpolitie.

Groningen: autokraak
Op de Hereweg zagen agenten donderdagavond een 31-jarige man zonder vaste woonplaats rommelen bij geparkeerde autos. Bij onderzoek bleek dat de verdachte inmiddels het slot van een auto had vernield en juist wilde instappen. Agenten konden de man overmeesteren en opsluiten. Hij bleek illegaal in ons land te verblijven en zal worden overgedragen aan de Vreemdelingenpolitie.

Groningen: overval op drogist
Donderdagavond omstreeks 19.00 uur is op de Meeuwerderweg een overval gepleegd op een drogisterij. Een onbekende man kwam het bedrijf binnen en bedreigde het aanwezige personeelslid met een mes. Nadat de kassa was geopend deed de man een greep uit de lade en verdween met een onbekend bedrag. De verdachte was korte tijd voor de overval ook in het bedrijf geweest en zonder iets te kopen weer vertrokken.

Groningen: rijbewijs al vier jaar ongeldig
Een 37-jarige man uit Leiden bleek bij controle door de politie op de Boteringestraat al meer dan vier jaar zonder geldig rijbewijs te rijden. De man moest een blaastest afleggen, waarbij bleek dat hij ruim 1.3 promille in zijn bloed had. Toen zijn gegevens werden nagetrokken kon worden vastgesteld dat hij sinds 1997 geen geldig rijbewijs meer bezit. Het voertuig van de verdachte is in beslag genomen.

Groningen: verzet tegen proces verbaal
Op de Poelestraat verzette een 19-jarige man uit De Groeve zich donderdagnacht hevig tegen zijn aanhouding. De man kreeg een proces verbaal voor het plassen op straat. Toen hij weigerde te vertrekken ging de man door het lint. Bij zijn overbrenging naar het bureau ging hij hevig tekeer. Aan het bureau kalmeerde de verdachte en na een proces-verbaal mocht hij weer de straat op. Op de Grote Markt kreeg een 27-jarige stadjer eveneens een proces verbaal voor het plassen op de trap van een café. Toen ook hij zich verzette mocht hij eveneens aan het bureau kalmeren.

Groningen: uit de bocht tegen gevel
Een 44-jarige stadjer vloog donderdagmiddag met zijn auto op de Zuiderweg uit de bocht. Hij belandde vermoedelijk door te hoge snelheid in een flauwe bocht in een slip en knalde dwars door de gevel van een woning. De 57-jarige bewoner die in de kamer zat werd met stoel en al de kamer ingedrukt. Niemand liep letsel op. De woning moest door een timmerman gedicht worden De auto kan naar de sloop.

Groningen: proletarisch shoppen
Twee vrouwen van 20 en 22-jaar uit Groningen zijn donderdagmiddag op de Oosterhamriklaan aangehouden voor enkele forse winkeldiefstallen. De vrouwen werden bij een schoenenzaak aan het Boterdiep betrapt, maar wisten na enig geweld tegen de werknemers, in een auto te vluchten. Even later troffen agenten de auto weer aan op de Oosterhamriklaan. Ook daar bleek dat de beide dames inmiddels bij een supermarkt trachtten goederen te stelen. Toen ze de winkel verlieten konden ze worden opgepakt. In de auto van de vrouwen bleken vele goederen, voornamelijk kleding, te liggen, die van diefstal afkomstig zijn. De vrouwen zijn ingesloten. Na onderzoek bleek dat ze in de binnenstad meerdere kledingzaken hadden bezocht.

Groningen: auto geslipt, vrouw in sloot
Op de Weg der Verenigde Naties raakte donderdagavond een 40-jarige vrouw uit Groningen met haar auto in een sloot. De vrouw is vermoedelijk door een onverwachte manoeuvre in een slip geraakt, waardoor ze met een andere passerende auto in botsing kwam. Vervolgens sloeg de auto over de kop, raakte enkele naast de weg gelegen bomen en kwam in een sloot tot stilstand. De bestuurster, die uit de uit de auto werd geslingerd kwam eveneens in de sloot terecht. Zij kon door omstanders uit de sloot getrokken worden, waarna ze naar het ziekenhuis is gebracht. De auto bleek total loss. De vrouw moest in het ziekenhuis een bloedproef ondergaan, in verband met mogelijk alcoholgebruik.

Groningen: gestoken na ruzie
In een videotheek aan de Riouwstraat raakte donderdagavond een 24-jarige stadjer gewond na een steekpartij. Het slachtoffer meldde zich daarna aan het politiebureau. Hier bleek dat hij een forse wond aan zijn ribbenkast had opgelopen en dat er een long was beschadigd. Hij werd in een ziekenhuis opgenomen. Na een ingesteld onderzoek bleek dat het slachtoffer om nog onbekende reden ruzie kreeg met een tweetal mannen. Hierbij werd hij onverhoeds door een der mannen met een mes gestoken, waarna de verdachte vluchtte. De politie kon na verloop van tijd in een woning aan de Bedumerstraat een 23-jarige man aanhouden. Deze bleek echter slechts getuige en hij is dan ook na verhoor weggestuurd. In een woning aan de Padangstraat werd een 22-jarige man aangehouden. Hij is wel betrokken bij de steekpartij en daarom ingesloten. Een 25-jarige verdachte wordt nog gezocht. Na de aanhouding kwamen familieleden van de ingesloten verdachte verhaal halen aan het bureau. Zij werden na aangehoord te zijn verwijderd uit het bureau. Twee van de bezoekers begonnen echter op onbehoorlijke wijze agenten en receptionisten van het bureau te beledigen. Hiervoor werden ze aangehouden en kregen ze een proces verbaal. De politie stelt een onderzoek in..

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 8844

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...

BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in Kezzler
BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in toonaangevend serialisatiebedrijf Kezzler Oslo, Noorwegen-(BUSINESS WIRE)- Kezzler AS, een leider op het gebied van...