Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Renault presenteert nieuw topmodel De Vel Satis

Datum nieuwsfeit: 02-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
AutoRai

2-3-2001

Renault Vel Satis, de topklasse anders gezien

Op de Salon van Genève presenteert Renault de Vel Satis, het nieuwe topmodel dat naast de Avantime en de Espace op de markt komt. De introductie wordt begin 2002 verwacht.

De Vel Satis weerspiegelt de ambitie die Renault met de topklasse voorheeft. Nooit heeft een model zo overtuigend symbool gestaan voor de waarden van het moderne denken en de technische know-how van ons merk. Door het inslaan van een andere weg in het hoogste segment toont Renault zich tegelijkertijd gewaagd en beheerst. Gedurfd omdat de Vel Satis zich onderscheidt van de traditionele hatchbacks en daarmee in de traditie van conceptuele innovatie van het Franse merk past. Gecontroleerd in die mate dat deze grote routière alle basisnormen van de topklasse in zich heeft op het gebied van kwaliteit, raffinement, uitrusting, comfort, rijplezier, degelijkheid en service, aldus Louis Schweitzer.

De Vel Satis innoveert, door een nieuwe topklasse hatchback te creëren die hoger en ruimer is.

Moeilijk instappen en een benauwde binnenruimte karakteriseren de traditionele hatchbacks maar al te vaak. Daarom heeft de Vel Satis een nieuwe vorm gekregen. Met behoorlijke afmetingen als je haar vergelijkt met de gemiddelde auto uit het S-segment (+13 cm hoger) en voorzien van een wielbasis van 284 cm biedt de Vel Satis uitzonderlijk veel ruimte aan alle inzittenden. Bovendien zit men hoger (10 cm hoger dan in de Safrane) waardoor meer zicht wordt verkregen en makkelijker kan worden ingestapt. Afmetingen van de Vel Satis

Wielbasis: 2840 mm

Totale lengte: 4860 mm

Totale breedte: 1860 mm

Hoogte onbelast: 1577 mm

Renault geeft de Vel Satis een design dat breekt met de norm, maar gerechtvaardigd is vanwege het intelligente concept.

Ook al is de wereld van de topklasse statutair, toch is ze niet stug. En ook al komt de sedan er traditioneel het meeste voor, toch is er meer. De Vel Satis is indrukwekkend, maar niet intimiderend, ze is er gewoon. Vanaf de duidelijke grille met groot logo tot aan de compacte achterzijde met grote panoramische achterruit met geaccentueerde contouren heeft de Vel Satis een bijzonder en persoonlijk, dynamisch en stuwend profiel. Ze is strak en puur. Ze heeft een duidelijk gestructureerd silhouet met volle vormen en ongewone proporties. De Vel Satis past in het verlengde van de concept-cars Initiale (1995) en Vel Satis (1998), twee studies voor typisch Franse topklassers, gesigneerd door Renault. Twee autos van topkwaliteit die succes kenden bij het publiek en beide breken met de internationale - vaak behoudende - trend in de topklasse.

Tegenover de overdaad van generfd leder en gelakt donker hout plaatst de Vel Satis lichte kleuren waardoor raffinement de boventoon gaat voeren.

Voor de Vel Satis zijn mooie en authentieke materialen gebruikt zoals hout en leder, maar dan op een bijzondere manier. In het interieur worden zachte en zuivere lijnen gecombineerd met lichte kleuren, met strak en geperforeerd (zitting en rugleuning) Connolly leer (afhankelijk van de versie), waardoor een typische Vel Satis sfeer is gecreëerd. Het grote glazen oppervlak en de hoge stoelen zorgen voor ruim zicht en de gesatineerde bewerkte houten stroken met inlegwerk benadrukken het raffinement en de zorg die aan het geheel is besteed. De ruime en toegankelijke Vel Satis zorgt voor een comfortabel gevoel door de bijzondere sfeer die wordt gecreëerd door de vormen, kleuren en materialen.

De Vel Satis weet dit en heeft dan ook sterke motoren en een nieuwe multilink achtertrein van het type driehoekig.

De Vel Satis beantwoordt aan de verwachtingen van de klant in het S-segment. De aandrijfgroepen zijn met zorg uitgekozen om rijcomfort van hoog niveau te bieden en om te passen binnen de speciale architectuur van de Vel Satis. Eén van de eerste vruchten van de Alliantie Renault/Nissan is de 3.5 V6 benzinemotor die een vermogen van 170 kW (235 pk) ontwikkelt bij 6000 t/min en een koppel van 330 Nm bij 3600 t/min. Om de koppelkromme in alle toerentalgebieden te optimaliseren is deze motor uitgerust met een dubbele continue nokkenasverstelling en met een gemotoriseerd smoorkleppenhuis. Het aanbod van de Vel Satis is compleet met de V6 3.0 24v dieselmotor met variabele turbo en inspuiting via common rail techniek. Deze bijzonder compacte motor heeft een motorblok en een cilinderkop in aluminium waardoor de motor aanzienlijk lichter is en er minder brandstof wordt verbruikt. Hij ontwikkelt een vermogen van 130 kW (180 pk) bij 4400 t/min en een koppel van 350 Nm dat beschikbaar is vanaf 1800 t/min. Deze beide motoren worden gekoppeld aan een proactieve 5-traps automaat met tipstand die zorgt voor een hoop rijcomfort en minder brandstofverbruik.

De Vel Satis heeft een voortrein van het type McPherson en achter een nieuwe trein met multi-linkarmen van het type driehoekig. Deze door Renault gepatenteerde achtertrein breekt met oude technieken. De specifieke kinematica zorgt voor een nauwkeurigere sturing en voor uitzonderlijke stabiliteit. Dankzij slechts drie verbindingspunten tussen wielen en carrosserie en dankzij een gefilterd subframe en talrijke geluiddempende rubbers zijn de rijgeluiden sterk afgenomen en is het rijcomfort verhoogd. Bijzonderheid: deze driehoekige achtertrein is compacter dan de klassieke multilink treinen.

De Vel Satis heeft een 16x9 videoscherm met een DVD-speler voor de achterinzittenden, een Carminat navigatiesysteem met verkeersinformatie en een Grand Auditorium Cabasse autoradio met een 6 CD-lader in het dashboard.

Al deze uitrustingen bieden weer nieuwe prestaties en dragen allemaal bij aan de salonsfeer die de achterinzittenden kunnen proeven. Het videosysteem bestaat uit een DVD-speler, een 16x9 scherm dat weggeklapt kan worden in de centrale armleuning, een videosysteem en een bijbehorende afstandsbediening. Hiermee kunnen de achterinzittenden videobeelden van verschillende systemen bekijken: DVD, camcorder en playstation. Het systeem past uitstekend in het interieur. Het is gekoppeld aan de Grand Auditorium Cabasse radio met 6 CD-lader in het dashboard en gebruikt dezelfde Cabasse (4X40 W) speakers. Het Carminat navigatiesysteem met GPS is in het dashboard ingebouwd en werkt met een 16x9 kleurenscherm. Het houdt rekening met de verkeersinformatie die over de FM-band wordt verzonden en biedt de gebruiker indien nodig een alternatieve route. Bovendien wordt in real time de verkeerssituatie doorgegeven.

De Vel Satis maakt het de bestuurder gemakkelijker door intelligente technische uitrustingen te bieden die zorgen voor meer rijcomfort en rijplezier.

Net als op de Laguna vervangt de Renault Kaart voortaan de klassieke sleutel. In de auto beschikken de bestuurder en de passagier over comfortabele stoelen die bestaan uit drie elementen (zitting/rugleuning/bovenzijde rugleuning) in plaats van uit twee, zoals gebruikelijk. Ze zijn meer ergonomisch door de vijf elektrische instellingen waarvan er vier in het geheugen kunnen worden opgeslagen en door de ingebouwde driepuntsgordel. Zodra de bestuurder zit plaatst deze de Kaart in de lezer, drukt op de start/stop knop en rijdt weg zonder zich om de handrem te hoeven bekommeren. Want dit nieuwe systeem, de automatische handrem, vervangt de mechanische. Hij werkt volledig automatisch en wordt gede-activeerd zodra de auto wordt gestart. Bij het uitzetten van de motor wordt hij vervolgens weer geactiveerd. Zo wordt het de bestuurder nog gemakkelijker gemaakt zodat deze zich kan concentreren op zijn comfort en op het rijplezier. Bovendien schept het ruimte in het interieur en worden sommige manoeuvres vergemakkelijkt (wegrijden op een helling...). Voor onderweg is er de nieuwe snelheidsregelaar met afstandscontrole met ingebouwde radar. Dit systeem zorgt ervoor dat de snelheid van de Vel Satis wordt aanpast aan de snelheid van de auto waar hij achter rijdt. De Vel Satis is innovatief en voorzien van alle meest recente uitrustingen - automatisch inschakelen van de koplampen, de regensensor, de parkeerhulp, het tankdopklepje met geïntegreerde opening (geen tankdop meer), de elektronische stabiliteitsregeling (ESP), het bandenspannings-controlesysteem, de noodstopbekrachtiging, het geprogrammeerde fixeringsysteem, twee auto-adaptieve front-airbags, vier zij-airbags en twee zijruit-airbags. Allemaal uitrustingen die ervoor zorgen dat de bestuurder zorgeloos kan rijden en optimaal kan genieten van zijn auto.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...