Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Tentoonstelling Gerrit Dou in Mauritshuis: 61.500 bezoekers

Datum nieuwsfeit: 02-03-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Mauritshuis

26 februari 2001 TENTOONSTELLING GERRIT DOU TROK 61.500 BEZOEKERS Het Mauritshuis in Den Haag heeft afgelopen zondag de overzichtstentoonstelling van het werk van Gerrit Dou (1613-1675), grondlegger van de school van Leidse 'fijnschilders', afgesloten met een bezoekersaantal van 61.500. Met dit aantal is de doelstelling van het Mauritshuis ruim gehaald.

Uit dit bezoekersaantal blijkt duidelijk de hernieuwde belangstelling voor het werk van de fijnschilder Gerrit Dou, die tijdens zijn leven al grote roem kende, maar in de 19de eeuw uit de mode raakte. Met de selectie van bijna 40 schilderijen waren de hoogtepunten uit het gevarieerde oeuvre van ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen




reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie