Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Toetsenisten Hector Olivera en Ralf Schink in Nederland

Datum nieuwsfeit: 03-03-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Uniek concert in Nederland

Zaterdagavond 3 maart 2001 zal er een zeer bijzonder concert plaats vinden waar de Nederlandse orgel en keyboard wereld zich op verheugt: het Promotieteam Orgel en Keyboard is er in geslaagd om 2 wereldsterren voor deze avond uit te nodigen. Dat zijn Hector Olivera uit Amerika, momenteel de meest gevraagde organist ter wereld en Ralf Schink, een jonge, zeer getalenteerde toetsenist.

Hector Olivera...
...werd in 1946 in Argentinië geboren en begon op 3-jarige leeftijd zijn muzikale loopbaan. Toen hij 9 was voerde het Buenos Aires Orchestra een suite voor hobo en strijkersorkest van zijn hand uit, op 12-jarige leeftijd begon hij zijn universitaire studie en toen hij 18 jaar was had hij al meer dan 300 concerten in Latijns Amerika gegeven. Sindsdien heeft hij concerten gegeven in Carnegie Hall, op de wereldtentoonstelling in New York, in the Royal Albert Hall en hij gaf 2 solo concerten tijdens het internationale muziek concert van de Olympische Spelen in Atlanta in 1996.

Hector Olivera heeft 20 platen en CDs uitgebracht, van klassiek tot modern en filmmuziek. Hector Olivera is een zeer getalenteerde en veelzijdige organist, wiens eigenzinnige interpretatie van de muziek bewezen heeft in de smaak te vallen bij een gevarieerd, wereldwijd publiek.

Ralf Schink...
...begon op 9-jarige leeftijd orgel te spelen en won in 1983 de 1e prijs tijdens het Europees kampioenschap electronisch orgel. Na studies aan de Swiss Jazz School in Bern en het Berklee College of music in Boston (USA) begint hij in 1991 als freelance musicus bij Roland. Sindsdien heeft hij vele concerten in Europa en Japan gegeven, 5 CDs uitgebracht, als organist, maar ook als pianist, zowel Jazz als populaire muziek, van live solo concerten en deeluitmakend van diverse bands. Als je een concert van Ralf Schink hebt mogen meemaken, snap je niet dat hij eigenlijk bassist en drummer is....!

Hector zal op het Roland AT90R orgel spelen, Ralf op het VA-7 keyboard. Van Bach tot Beatles, van La Bohème tot E.T. en van Bohemian Rhapsody tot Eine Kleine Nachtmusik, U kan alles verwachten.

Aanvang concert: zaterdag 3 maart 20:00 uur, zaal open 19:30 uur Lokatie: Partycentrum de Rietpluim, Oude Kerkstraat 6 te Dussen (10 km onder Gorinchem) Entreeprijs: f25,- p.p., f20,- voor leden van de bij het POK aangesloten clubs

Reserveren: leden van de bij het POK aangesloten clubs kunnen via hun club kaarten kopen, overige geïnteresseerden kunnen reserveren:

Telefonisch: 013 - 5351493 of 0413 472834
Internet: www.orgel-keyboardclubs.nl
Email: concert@orgel-keyboardclubs.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie