Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Heuvelrug

Datum nieuwsfeit: 03-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 3-03-2001

Politiebericht Utrecht: district Heuvelrug 12.00 uur
Bejaarde man aangereden

VEENENDAAL Vrijdagmorgen 2 maart omstreeks kwart over elf is een 85-jarige inwoner uit Veenendaal op de Panhuis door een auto aangereden. De man reed met zijn fiets over het fietspad in de richting van het centrum en stak plotseling over. De bestuurster van een auto, een 36-jarige vrouw uit Zeist, reed in dezelfde richting en kon de fietser niet meer ontwijken.

De man werd aan de voorzijde van zijn fiets geraakt en kwam ongelukkig met zijn hoofd op de rijbaan terecht. Het slachtoffer is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis te Ede. De man zal uit voorzorg een week opgenomen worden, maar heeft waarschijnlijk alleen een hersenschudding opgelopen.

Politie doet inval in seksinrichting

VEENENDAAL Vrijdagavond 2 maart om precies acht uur heeft de politie een inval gedaan in een pand aan de Nieuweweg. De inval was gericht op controle van de Vreemdelingenwet en het exploiteren van een seksinrichting zonder vergunning.

In het pand trof de politie een tweetal vrouwen aan. Gezien de kleding van de beide dames, het aantreffen van een aantal specifieke artikelen en de aanwezigheid van twee klanten, stelde de politie vast dat hier inderdaad sprake was van een seksinrichting.

De twee dames, beiden van Tsjechische afkomst, zijn aangehouden en overgebracht naar het bureau voor verder verhoor. De politie heeft inmiddels contact gehad met de eigenaar en tevens verdachte van deze seksinrichting. De verdachte, een 26-jarige man uit Veenendaal, zal zich maandag aan het bureau melden om gehoord te worden.

Pizakoerier met mes bedreigd

VEENENDAAL Vrijdagavond 2 maart omstreeks half acht meldde een 16-jarige jongen uit Veenendaal, zich bij de politie. Hij vertelde zojuist op het Prins Willem Alexanderpark overvallen te zijn door twee onbekend gebleven jongens.

Voor de ingang van een flat werd hij opgewacht door twee jongens. Een van deze twee knapen droeg een bivakmuts en bedreigde de koerier met een mes. Het slachtoffer werd gedwongen om zijn geld af te geven. Met een klein bedrag aan contanten verdwenen beide daders in onbekende richting.

Alcoholcontroles district Heuvelrug

DISTRICT HEUVELRUG Vrijdagavond 2 maart is er op verschillende plaatsen in het district een alcoholcontrole gehouden. De controle werd gehouden in het kader van nazorg in het Themaproject De Heuvelrug rijdt nuchter.

Er werden in het totaal 277 bestuurders aan een blaastest onderworpen. Drie automobilisten werden naar aanleiding van de eerste blaastest aangehouden en overgebracht. Ademanalyse wees uit dat zij tussen de 0,65 en 0,8 promille alcohol in hun lichaam hadden. Met een boete varierend van fl. 410, - tot fl. 700, - en een rijverbod tussen de één en twee uur mochten zij weer naar huis.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie