Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Flevoland

Datum nieuwsfeit: 03-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Flevoland: Gehele Regio 3-03-2001 Dagelijkse Perseberichten
Stafdienst Communicatie, Marieken Westerink, 06-53737697

Van fiets gevallen
BIDDINGHUIZEN Een 13-jarig meisje uit Biddinghuizen is vrijdagmiddag om nog onbekende reden van haar fiets gevallen. Ze reed op het fietspad bij de Swifterweg richting Biddinghuizen. Ambulancepersoneel heeft haar voor controle overgebracht naar het ziekenhuis.

Man valt van 3 meter hoogte
EMMELOORD Een 48-jarige Emmeloorder is vrijdagmiddag bij een bedrijf aan de Havenstraat gewond geraakt na een val van 3 meter hoogte. Hij wilde vermoedelijk over een hekwerk klimmen om bij een trap te komen. Dit hekwerk brak echter af en hij viel naar beneden. Hij is met zwaar hoofdletsel overgebracht naar het Sofiaziekenhuis in Zwolle.

Parkeercontroleur bijna aangereden
LELYSTAD Een 43-jarige vrouw uit Lelystad is vrijdagmiddag op het Noorderwagenplein bijna aangereden. De vrouw, die werkzaam is als parkeercontroleur, wilde net een bekeuring uitschrijven voor een foutgeparkeerde auto, toen de eigenaar aan kwam lopen. De nog onbekende man duwde haar aan de kant, startte zijn auto en reed op haar in. Ze kon net op tijd wegspringen. De politie stelt een onderzoek in.

Man komt onder kraan
LELYSTAD Een 42-jarige man uit Putten is vrijdagochtend op de Houtribweg gewond geraakt nadat hij onder een mobiele kraan terecht was gekomen. Een 26-jarige man uit Rhenen reed met zijn mobiele kraan achteruit om de net omgezaagde bomen te verplaatsen. De 42-jarige was met een motorzaag de bomen in stukken aan het zagen en merkte vermoedelijk niet dat de kraan op hem afkwam. Hij kwam onder de kraan terecht en is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Verlichtingscontrole
LELYSTAD De politie heeft vrijdagavond op de Neringweg een korte verlichtingscontrole gehouden. Vier fietsers kregen een bekeuring voor rijden zonder verlichting. Een automobilist werd bekeurd voor het onnodig voeren van mistlampen.

Weedplantage ontruimd
ALMERE De politie heeft vrijdag een weedplantage aan de Dukdalfweg ontruimd. De plantage was aan het licht gekomen tijdens een surveillance donderdagnacht. In totaal werden circa 500 planten in beslag genomen. De politie stelt een onderzoek in.

Bedreiging met vuurwapen
ALMERE De politie heeft vrijdagochtend een 35-jarige Almeerder in zijn woning aangehouden op verdenking van bedreiging met een vuurwapen. Hij had vrijdagochtend een 33-jarige vrouw en een 25-jarige man onder bedreiging van een vuurwapen hun hond afgenomen. De man dacht in de hond zijn eigen hond te herkennen die weggelopen was. Bij huiszoeking is geen vuurwapen aangetroffen. De man is na verhoor met een proces-verbaal weer heengezonden.

Waterschade in Waterwijk
ALMERE Een lekkende wasmachine heeft vrijdagmiddag veel waterschade veroorzaakt op de Blauwe Pan in de Waterwijk. Een buurman zag water langs de gevel stromen en belde de politie. Al snel bleek dat een lekkende wasmachine de oorzaak was van de overlast.

Joyrider aangehouden
ZEEWOLDE De politie heeft vrijdagavond in het Havikskruid een 22-jarige man uit Zeewolde aangehouden voor joyriden zonder rijbewijs. Hij was opgevallen door zijn rijgedrag. De man bleek niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Daarnaast bleek hij geen toestemming te hebben van de eigenaar van de auto. Tegen hem is proces verbaal opgemaakt.

Rijden onder invloed
ALMERE Vrijdagavond is op de Novemberstraat een 41-jarige man uit Almere aangehouden voor rijden onder invloed. Een medewerker van de Koninklijke Marechaussee zag de man op de A6 rijden en besloot de politie te bellen omdat de man apart rijgedrag vertoonde. Uit een ademanalyse op het politiebureau bleek de man een promillage te hebben van 1,4 (595 ug/l). De man is met een proces-verbaal en een rijverbod van 6 uur weer heengezonden.
ALMERE De politie heeft vrijdagnacht op de Markerdreef een 47-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed. Een oplettende burger had de politie gebeld nadat hij de man op de Markerdreef zag rijden met een snelheid van ongeveer 5 km/uur. Politieagenten hebben de man bij de kruising met de Spoordreef een stopteken gegeven, maar hij reageerde niet. Vervolgens zijn de agenten voor hem gaan rijden en maanden hem te volgen. Ook dit volgde hij niet op. De man is uiteindelijk tot stilstand gebracht nadat de agenten afremden en hun zwaailichten aandeden. De man is in zeer beschonken toestand overgebracht naar het politiebureau waar hij 880 ug/l blies ( 2 promille). Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij heeft een rijverbod opgelegd gekregen van 11 uur.
ALMERE Zaterdagochtend is op de Golda Meirstraat een 22-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed. Uit een ademanalyse op het politiebureau bleek hij een promillage te hebben van 1,5 (665 ug/l). Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij heeft een rijverbod van 7 uur opgelegd gekregen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie