Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Start inschrijving 11e editie Miss Italia nel Mondo 2001

Datum nieuwsfeit: 03-03-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PERSBERICHTInschrijving 11e editie Miss Italia nel Mondo 2001 van start

ALMERE, 3 maart 2001- Op 3 juni 2001 vindt de 11e editie van Nederlandse versie van de Miss Italia Nel Mondo verkiezing plaats. Tijdens dit jaarlijks terugkerende spektakel zal uit 40 deelneemsters de Nederlandse afgevaardigde voor de eindstrijd in Salsomaggiore, Italië, gekozen worden. Hier zal uiteindelijk de jaarlijkse Miss Italia nel Mondo gekozen worden die de kroon zal overnemen van Venezolaanse Barbara Clara, die de verkiezing in 2000 won. De organisatie in Nederland ligt in handen van de Nederlandse winnares uit 2000, Stefania Costantini: De voorbereidingen zijn in volle gang en elk meisje waarvan de vader of moeder Italiaans is, kan zich inschrijven. Net als vorig jaar verwachten we dat we de inschrijving eerder moeten sluiten.

De Miss Italia nel Mondo verkiezing is in Italië ontstaan als tegenhanger van de reguliere Miss Italia verkiezing en heeft zich de afgelopen jaren uitgebreid naar de andere landen. Over de hele wereld hebben zich in het verleden heel veel Italianen gevestigd die op welke wijze dan ook nog een band of contact met Italië hebben behouden. Elf jaar geleden ontstond dan ook het idee om een verkiezing te organiseren voor meisjes die minimaal halfbloed Italiaans zijn. De Miss Italia nel Mondo verkiezing is inmiddels uitgegroeid tot een evenement dat in onder andere Brazilië, Venezuela, België, Duitsland, Zwitserland, Luxemburg en natuurlijk Nederland gehouden wordt. In totaal zal de verkiezing plaatsvinden in 30 landen.

Inschrijvingen
Stefania Costantini, Nederlandse winnares in 2000, heeft zelf meegemaakt welk spektakel de winnares te wachten staat. Je hebt geen flauw idee wat er gebeurt. Uit alle deelnemende landen zijn veertig meisjes aanwezig, die allemaal voor de hoofdprijs willen gaan. Als je uiteindelijk wint, heb je naast de eer ook nog eens een contract van 20 miljoen Lire (ongeveer 20.000 gulden) op zak van de Italiaanse hoofdsponsor Sasch, het kledingmerk. Je wordt vervoerd in spiksplinternieuwe Ferrari s en de verkiezing wordt in Italië rechtstreeks op RAI UNO uitgezonden. Ik kan iedereen aanraden om zich in te schrijven, want dit maak je maar één keer in je leven mee.

Meisjes die tussen de 17 en 26 zijn, groter zijn dan 1.65 en maximaal kledingmaat 40 hebben, kunnen zich inschrijven door een foto en hun gegevens in te sturen naar:

Stefania Costantini
Ter Apelpad 15
1324 AJ Almere
tel : +31 (0)36 5330917

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie