Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten Regio Politie Drenthe

Datum nieuwsfeit: 03-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

van zaterdag 03 maart 2001
15:46 zaterdag 3 maart 2001

Bert Peters, 06 53 23 80 59

Emmen, alcoholische drank gestolen
Gistermiddag ontdekte een restauranthouder aan de Weerdingerstraat dat ruim veertig flessen alcoholische dranken uit zijn voorraadkelder waren weggenomen. Via de achterzijde was men in de kelder gekomen. Een 24-jarige man uit Almelo deed namens het restaurant aangifte. Schadebedrag niet bekend.

Emmen, man bedreigt bewoners met een mes
Gisteravond werd een 40-jarige man uit Emmen aangehouden omdat hij de bewoners van een woning aan de Kerkuil met een mes bedreigde. De man was nogal agressief en werd met behulp van pepperspray aangehouden.

Emmen, kluis weggenomen
Werd vannacht een kluis weggenomen uit een centrum aan het Vossepad. De verrijdbare kluis was niet al te groot en te zwaar. Er zaten vermoedelijk geen kostbaarheden in. Een verpleegkundige ontdekte de diefstal.

Gasselte, man bedreigt medebewoners
Werd gisteravond een 30-jarige man uit Gasselte aangehouden. Hij bedreigde medebewoners aan de Bosweg met woord en gebaar en veroorzaakte overlast in de portiersloge.

Roden, winkeldiefstal ontdekt
Gistermiddag verlieten twee knapen (13 jr uit Roden en 17 jr uit Cappele a/d IJssel) een winkel aan de kanaalstraat. Het viel een medewerker op dat de knappen er nogal dik uitzagen. Nader onderzoek wees uit dat zij onder hun kleding een nieuwe jas uit de winkel hadden aangetrokken en zonder te betalen de winkel hadden verlaten. Hierop werden zij aangehouden en aan de politie overgegeven. De jassen zijn naar de winkeleigenaar terug gegaan. Waarde van de jassen niet bekend.

Assen, ongeval onder invloed
Gisteravond reed een 43-jarige man uit Assen met zijn auto over de A 28. Op het weggedeelte tussen Beilen en Assen vertoonde hij onverantwoordelijk rijgedrag (wisselende snelheid en slingeren) dat door een medeweggebruikster werd gemeld aan de politie. Kort voor de afslag Assen-Zuid botste de man tegen de achterzijde van een auto waarin een 46-jarig echtpaar uit Gieten zat. Als gevolg van deze botsing werd die auto licht beschadigd en hadden de inzittenden nekklachten. De auto van de veroorzaker werd zwaar beschadigd. Het echtpaar werd ter plaatse verzorgd door medewerkers van de ambulance en kon daarna de rit vervolgen. Van de 43-jarige man werd een urineproef genomen (bloedproef lukte niet) om zekerheid te krijgen over de stoffen waaronder hij van invloed was. Hij liep geen letsel op.

Zuidlaren, geweld
Deden vannacht een 15-jarige jongen uit Noordlaren en een 16-jarige jongen uit Zuidlaren aangifte van mishandeling. Ze hadden zonder aanleiding klappen gehad van een man die er daarna op de fiets vandoor ging. Deze man, een 21-jarige inwoner van Hoogezand, werd onderweg naar zijn woonplaats aangehouden en naar het bureau overgebracht. De mishandeling vond plaats aan de Brink in Zuidlaren.

Wijster, loodsbrand
Brak gisteravond omstreeks 20.00 uur door nog onbekende oorzaak brand uit in een loods op het Essentterrein aan de Vamweg. De brandweer had de brand snel onder controle. Niet bekend wat de inhoud van de loods is evenals hoe hoog de schade is voor het bedrijf.

Coevorden, joyriding onder invloed
Vannacht omstreeks 03.00 uur bedacht een 19-jarige jongen dat hij nog wel een ritje in de auto van zijn vader kon maken. Dat hij geen rijbewijs had was geen bezwaar evenals het feit dat hij geen rijbewijs had. Bij het achteruitrijden botste hij tegen een boom. Daarna reed hij voorruit, ramde een andere auto en kwam tegen een boom tot stilstand. De auto werd zwaar beschadigd en de jeugdige bestuurder liep een hoofdwond op. Controle gaf een alcoholpromillage aan van 1,8. Op 21 mei mag hij zich voor de rechter verantwoorden.

Ekehaar, alcomobilist
Vannacht reed een 37-jarige man uit Ekehaar over de Hoofdstraat toen hij gecontroleerd werd. Hij bleek een alcoholpromillage te hebben van 1,2. Met snelrecht verliet hij het bureau.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie