Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Isra—lmanifestatie in De Doelen in Rotterdam

Datum nieuwsfeit: 03-03-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

P E R S B E R I C H T

ZATERDAG 3 MAART IN ROTTERDAM GROTE ISRAëLMANIFESTATIE

Zaterdag 3 maart a.s. organiseert de stichting Christenen voor Israël in De Doelen in Rotterdam een grote Israëlmanifestatie, met als centraal thema "Eén Jeruzalem, een zaak van geloof".

De Israëldag begint om 10.00 uur en sluit om 16.00 uur. Diverse sprekers voeren het woord: ds. J. de Vreugd, voorzitter van Christenen voor Israël Nederland, Henk Binnendijk, ds. F. Blokhuis en als speciale gast uit Israël het prominente Knessetlid rabbijn Benny Elon. Via een groot videoscherm zullen vanuit Israël de aanwezigen toespreken: de gekozen premier Ariël Sharon, burgemeester Ehud Olmert van Jeruzalem, voormalig Sovjet-dissident en oud-minister Nathan Sjaranski en Benny Kasriël, voorzitter van de Jesha-raad en burgemeester van Ma'ale Adumim. Er is veel tijd ingeruimd voor koor- en samenzang. Het programma is zeer gevarieerd en heeft als doel om Israël, dat juist nu in groot gevaar is, een hart onder de riem te steken. Muzikale medewerking wordt verleend door het Holland-Koor (1.000 stemmen) o.l.v. Jan Quintus Zwart, het Sliedrechts mannenkoor Ichtus o.l.v. Martin Zonnenberg en een groot kinderkoor o.l.v. Jennifer van den Hoek. Het trio Vilde Katshke zal chassidische- en klezmermuziek ten gehore brengen.

Nieuwe actie
Vlak voor de sluiting van het ochtendprogramma zal een nieuwe actie worden gelanceerd. Nederlandse christenen en allen die Israël en met name Jeruzalem een warm hart toedragen zullen in de gelegenheid worden gesteld om de inwoners van die stad een muzikale groet te sturen. Voor 10 gulden kunnen de bezoekers van de Israëlmanifestatie twee dezelfde cd's kopen, één (met Nederlands opschrift) om te houden en één (met Hebreeuws opschrift) als cadeau voor een inwoner van Jeruzalem; naam en adres van de gever zullen op de hoes vermeld. Op de CD hoort men een Israël-medley en enkele psalmen, gezongen door het Holland-Koor (tien jaar geleden een initiatief van Christenen voor Israël) o.l.v. Jan Quintus Zwart. Met de CD kunnen Nederlanders hun verbondenheid met Israël tonen én hun geloof dat Jeruzalem op grond van de bijbel aan het Joodse volk toebehoort.

Benny Elon
De eerste set van twee CD's zal in De Doelen worden aangeboden aan het Knessetlid rabbijn Benny Elon. 's Middags zal hij spreken met als thema "Om Jeruzalem's wil zal ik niet zwijgen". Elon is lid van de Knesset voor de partij van de Nationale Unie, die samenging met Jisraeel Beiteinoe (Israël, ons tehuis). Deze partij heeft momenteel zeven zetels in de Knesset. Rabbijn Elon wordt waarschijnlijk minister in de nieuwe regering-Sharon. Hij is een ongewoon Knessetlid omdat hij op allerlei manieren - met woord en daad - wil aantonen dat Jeruzalem de ondeelbare en onopgeefbare hoofdstad van de staat Israël is en moet blijven. Op de Olijfberg richtte hij daarom de Hesder Yeshiva-leerschool op voor Talmoedstudenten, die militaire dienst combineren met hun studie. Benny Elon is in Jeruzalem overal te vinden waar de Joodse aanwezigheid wordt bedreigd. Bij het graf van Rachel bij Bethlehem 'vecht' hij voor het behoud van deze voor Joden heilige plaats. Rabbijn Elon weet zich sterk verbonden met bijbelgetrouwe christenen, die hij herkent als geestverwanten en broeders in de strijd van het Joodse volk om erkenning van Gods naam en wil in deze wereld. Als kapitein werkt hij vrijwillig in het Israëlische leger.

Voor kaarten kan men bellen: 033-2458824.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie