Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Luchtvaart Modelbouwfestival in Aviodome, Schiphol

Datum nieuwsfeit: 03-03-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Persbericht

Top-evenement voor kinderen en volwassenen:
3 en 4 maart: Luchtvaart Modelbouwfestival in Aviodome!

Op 3 en 4 maart organiseert het Nationaal Luchtvaartmuseum Aviodome-Schiphol het Luchtvaart Modelbouwfestival. In dit weekend staat de Aviodome in het teken van de modelbouw in al haar variaties, met ruim 100 demonstratie- en verkoopstands.

Tijdens het festival is de modelbouw uiterst breed vertegenwoordigd. Vrijwel alle vormen van modelvliegsport zullen te zien zijn, zoals Radio Control (radiobestuurde modelvliegtuigen), Indoor Free Flight (modellen die binnen vrij rondvliegen, zoals de modelzeppelins van Willem Bravenboer), lijnbesturing en 'Round the Pole' (aan een kabel rond een centrale as vliegend). Natuurlijk zal er ook veel 'statische' schaalmodelbouw uit plastic, hout en papier te zien zijn.

Er zijn vele activiteiten zoals: bouw demonstraties waarbij volwassenen zoveel mogelijk worden betrokken, workshops voor kinderen m.b.t. modelbouw en wedstrijden voor o.a. zweefvliegtuigjes, kleine radiobestuurde vliegtuigjes en helikopters. Uiteraard kunnen belangstellenden bij informatie- of verkoopstands terecht voor specifieke vragen op het gebied van aandrijving, aërodynamica, modellen, materialen, documentatie, transfers en dergelijke.

Voor de jeugd is er gelegenheid om actief deel te nemen aan drie verschillende programma's. Zo kunnen kinderen onder het motto "Make it & take it" onder begeleiding een plastic model van Revell bouwen, dat ze daarna mee naar huis mogen nemen! Ook mogen kinderen een eenvoudig deltazwevertje (een zweefvliegtuigje van piepschuim, met een driehoekige vleugel en een staartvin) in elkaar knutselen, waarna ze deze kunnen afstellen en testvliegen in een aparte ruimte. De jeugd van 12 tot 18 jaar wordt betrokken bij de bouw van zweefvliegtuigen van balsahout. Er zullen vele radiobestuurde vliegtuigen aanwezig zijn: grote, kleine, supersnelle en uiterst gedetailleerde modellen, kortom van alles wat. Met enkele van de lichtste indoorvliegtuigjes (circa 45 gram!) en de kleinste helikoptertjes (minder dan 300 gram) zal in het museum worden gevlogen!

Dit is slechts een greep uit vele onderdelen van het festival, dus men kan rekenen op een zeer gevuld en informatief programma! Het Luchtvaart Modelbouwfestival is een bruisend indoor-evenement. Zowel het publiek als de ervaren modelbouwer kan in dit weekend het hart ophalen aan de vele vormen van modelbouw. Het Nationaal Luchtvaartmuseum Aviodome op Schiphol is tijdens het festival zowel op zaterdag als zondag van 10.00 tot 17.00 uur geopend. Voor meer informatie is het Nationaal Luchtvaartmuseum Aviodome-Schiphol bereikbaar op telefoonnummer 020-4068000 of via de internetsite: www.aviodome.nl.

Tip! Het festival vormt een ideale combinatie met het winkelcentrum Plaza op Schiphol-C

Nationaal Luchtvaartmuseum Aviodome-Schiphol, februari 2001, Peter F.A. v.d. Noort; Yvonne Russ; Peter van Stigt; Paul Smeets

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie