Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

SuSE Linux kondigt versterking Raad van Toezicht aan

Datum nieuwsfeit: 03-03-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
PERSBERICHT

t.a.v. de redactie Heemstede, 13 maart 2001

Versterking van Raad van Toezicht SuSE Linux

SuSE Linux kondigt de benoeming aan van drie nieuwe leden van de Raad van toezicht van SuSE Linux AG. De drie staan binnen de sector bekend om hun unieke kennis. Heinrich Rodewig, JD, geassocieerd aan het international befaamde advocatenkantoor Haarmann, Hemmelrath & Partner, als nieuwe voorzitter van de Raad van toezicht; Michael Laurim, directeur van Silicon Graphics GmbH (SGI) in Grasbrunn/München, Duitsland en Peter Mark Droste, directeur van Compaq Computer GmbH in Dornach, Duitsland. De benoemingen vinden plaats behoudens definitieve instemming van de aandeelhouders van SuSE Linux AG.

Silicon Graphics Inc., wereldwijd actief op het gebied van de technische en visuele informatietechnologie, en Compaq, een van de grootste IT-bedrijven, sloten zich onlangs aan bij SuSE's groep strategische investeerders.

Over Compaq
Compaq Computer Corporation, Houston/Texas, is de grootste aanbieder van computer-systemen ter wereld. Het Fortune Global 100 bedrijf biedt een breed aanbod aan hardware, software, oplossingen en diensten, waaronder oplossingen voor bedrijfsinformatica, foutbestendige, bedrijfskritische toepassingen, commerciële pc's, notebooks en internet-apparatuur voor professionele gebruikers en pc's en notebooks voor privé-gebruik. De producten en diensten van Compaq worden verkocht en ondersteund in meer dan 200 landen via een internationaal netwerk van geautoriseerde marketingpartners en rechtsreeks via Compaqs website . Aanvullende informatie is eveneens beschikbaar via .

Over SGI
SGI staat bekend als groot voorstander van open technologie en zet de kennis van haar belangrijkste aandachtspunten, visualisatie en high-performance computeroplossingen, ter beschikking van de open-source-gemeenschap. Het brede pakket aan geavanceerde grafische toepassingen en high-performance computeroplossingen van SGI stelt gebruikers in staat de ingewikkeldste computerproblemen te doorgronden en op te lossen. Naast de hoofdvestiging van SGI in Mountain View (Calif.), beschikt het bedrijf wereldwijd over kantoren. Het webadres van SGI is .

Over SuSE
SuSE Linux AG is internationaal technologisch koploper en solution provider van open source software voor besturingssystemen (OS). SuSE´s unieke kennis van Linux en het grootste ontwikkelingsteam ter wereld dat zich bezighoudt met open source software heeft bijgedragen aan de erkenning van SuSE als toonaangevend aanbieder van Linux-oplossingen. SuSE biedt de grootste supportdatabase aan het publiek en beschikt over de grootste hardwaredatabase binnen de Linux-markt. Bovendien ondersteunt SuSE meer hardware-platformen dan enige andere commercieel verkrijgbare distributie.

De SuSE-distributie, ontworpen voor bedrijfsomgevingen en integratie met het web is geschikt voor zowel thuis- als kantoorgebruik. Dankzij de aanvullende eigenschappen, de handzame configuratie en het intelligente ontwerp is dit de meest complete Linux-oplossing die momenteel beschikbaar is.

SuSE Linux AG, met hoofdvestiging in Duitsland, en SuSE Inc., gevestigd in Oakland, California, zijn beide besloten vennootschappen die zich geheel richten op ondersteuning van de Linux-gemeenschap en de ontwikkeling van Open Source. SuSE beschikt wereldwijd over ruim 500 medewerkers en heeft vestigingen in heel Europa, Latijns Amerika en de Verenigde Staten.

SuSE draagt in hoge mate bij aan de ontwikkeling van Linuxprojecten als de Linux-kernel, glibc, XFree86, KDE, ISDN4Linux, ALSA (Advanced Linux Sound Architecture) en USB (Universal Serial Bus).

Voor nadere informatie:
SuSE Linux AG, Martina Eckstein, tel.: + 49 911 74053507, fax: + 49 911 7417755,
email: (meck@suse.de)
Effect adviesgroep,Tjarko Rookmaker, tel. 023-547 07 97; fax: 23-547 12 39, email: suse@effect-europr.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie