Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Rijn&Venen

Datum nieuwsfeit: 04-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 4-03-2001

Politiebericht Utrecht: district Rijn&Venen, 12.30 uur
Joyriding door 14-jarige

WILNIS Zaterdagavond 3 maart omstreeks half tien kreeg de politie een melding dat er op de Veenweg een auto uit de bocht zou zijn gevlogen. Toen agenten ter plaatse kwamen, zagen zij in de berm van de Veenweg een zwaar beschadigde auto staan.
Bij de auto stond een zeer jeugdig persoon die verklaarde zojuist met deze auto uit de bocht te zijn gevlogen. Met de reservesleutels van de auto, die eigendom is van zijn oudere broer, was hij een proefritje gaan maken die uiteindelijk in de berm eindigde.

De Regionale Verkeers Dienst heeft aan de hand van de situatie en het remspoor vastgesteld dat de bestuurder, een 14-jarige jongen uit Mijdrecht, met een snelheid van 88 km/h uit de bocht is gevlogen. Via een trottoirband is de auto vervolgens in de berm tot stilstand gekomen.

De auto raakte aan de voorzijde zwaar beschadigd en is door een takelbedrijf afgevoerd. Tegen de bestuurder, die ongedeerd bleef, wordt proces-verbaal opgemaakt.

Politieman bedreigd

OUDEWATER Zondagmorgen 4 maart omstreeks kwart voor vijf hield de politie toezicht bij de aankomst van de nachtbus. Eén van de jongeren gedroeg zich recalcitrant ten opzichte van de aanwezige politieagenten en plaatse vervelende opmerkingen.

Toen de vervelende opmerkingen overgingen in het bedreigen van één van de twee agenten werd de jongeman, een 20-jarige inwoner uit Oudewater, aangehouden en overgebracht naar het bureau in Woerden. Een goed gesprek was voldoende om de jongen te overtuigen dat dit gedrag niet door de politie wordt getolereerd. Van een proces-verbaal werd afgezien.

Automobilist hardleers

MAARSSEN Zondagmorgen 4 maart om vier uur controleerde de politie op de Binnenweg de bestuurder van een auto op alcoholgebruik. De uitslag van de eerste blaastest was reden om de man, 39 jaar en woonachtig in Maarssen, aan te houden en naar het bureau over te brengen voor een ademanalyse.

Op het bureau in Maarssen bleek de man een alcoholpercentage van 1.10 promille in zijn lichaam te hebben. Normaal gesproken staat hierop een boete van fl. 900, - , echter de Maarssenaar was reeds eerder bekeurd voor het rijden onder invloed. Met een dagvaarding op zak om zich voor de rechter te gaan verantwoorden en een rijverbod van vier uur mocht de man weer huiswaarts.

Hardrijder

MAARSSEN Zaterdagmorgen rond half tien hield de politie een 39-jarige man uit Houten op de Zuilense ring aan. Surveillerende agenten in een videowagen zagen de man voorbij razen en volgden hem. De man reed met een snelheid van 153 km/h terwijl op de Zuilense ring een maximaal toegestane snelheid geldt van 100 km/h. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en hij zal zich voor de rechter moeten verantwoorden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie