Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: Eemland zuid

Datum nieuwsfeit: 04-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 4-03-2001

Politiebericht Utrecht: Eemland zuid 13.45 uur
Aanhouding gezochte

AMERSFOORT Zaterdagmorgen om half twee controleerde de politie het kenteken van een auto die over de Randweg reed. Volgens de meldkamer zou er nog een onherroepelijk vonnis voor de eigenaar van deze auto open staan.

Bij controle van de auto bleek de eigenaar achter het stuur te zitten. De man, een 25-jarige inwoner uit Achterveld, werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Daar bleek dat hij naast het onherroepelijke vonnis tevens nog drie boetes open had staan. De man is in afwachting van een betalingsregeling ingesloten.

Taxichauffeur rijdt met onverantwoorde snelheid

AMERSFOORT Zaterdagavond 3 maart omstreeks half elf zag de politie een taxi met hoge snelheid over de Rondweg oost rijden. Daar waar 50 km/h was toegestaan reed de man met een snelheid van ongeveer 120 km/h. Op het gedeelte waar 80 km/h is toegestaan vond de taxichauffeur het nodig om 140 km/h te rijden.

De verdachte, een 22-jarige man uit Wenum Wiesel, is aangehouden en overgebracht naar het bureau. Daar is hem proces-verbaal aangezegd en werd zijn rijbewijs ingevorderd. De taxi is door zijn werkgever opgehaald.

Bromfietsheler aangehouden

AMERSFOORT Zaterdagmiddag 3 maart omstreeks half drie zagen surveillerende agenten een bromfietser zonder oranje of gele plaat over de Vermeerstraat rijden. Na controle bleek de bestuurder, een 27-jarige jongeman uit Amersfoort, niet in het bezit van een bromfietscertificaat.

Bij controle bleek het framenummer niet in orde te zijn. De verdachte werd hierop aangehouden en naar het bureau overgebracht. Uit het verhoor van de Amersfoorter bleek dat hij de bromfiets van zijn broer had gekregen. Voor zover hij wist had zijn broer de bromfiets voor fl.
1.500, - gekocht in een coffeeshop in Amersfoort.

De technische recherche zal het framenummer onderzoeken in verband met mogelijke vervalsing. Ook de broer van de aangehouden man zal nog nader worden gehoord en waarschijnlijk zal tegen beiden proces-verbaal worden opgemaakt voor heling van de bromfiets.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie