Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten Regio Politie Drenthe

Datum nieuwsfeit: 04-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

van zondagmiddag 04 maart 2001
17:36 zondag 4 maart 2001

Bert Peters, 06 53 23 80 59

Dwingeloo, schuurbrand
Gistermiddag stalde een 46-jarige man zijn auto in een afgetimmerd gedeelte van een open kapschuur bij zijn woning aan de Kattemade. Nadat hij de deuren had dichtgedaan en nog even buiten stond te praten zag hij plotseling rook onder de deuren vandaan komen. Nadat hij de deuren opende zag hij dat de voorzijde van de auto in brand stond en ook inmiddels enkele restanten hout in de garage. Hij duwde snel de auto uit de garage en probeerde zelf de brand te blussen hetgeen niet lukte. De brandweer werd gewaarschuwd. Omdat de brandweer uit Ruinen en Dwingeloo zeer snel ter plaatse waren konden zij erger voorkomen. Een deel van de kapschuur brandde af. De eigenaar had zelf de paarden en enkele machines inmiddels uit de schuur gehaald. Schadebedrag onbekend.

Nieuw-Buinen, ongeval met letsel
Een 30-jarige man uit Nieuw-Buinen probeerde gistermiddag met zijn auto achterwaarts zijn oprit op te rijde. Dat lukte niet helemaal waarna hij even vooruit reed. Daarbij zag hij niet dat een bromfietser naderde waarna een aanrijding plaatsvond. Deze 62-jarige bromfietser uit Nieuw-Buinen raakte daarbij gewond en werd naar het Refaja overgebracht. Daar werd een gebroken rib geconstateerd. Na behandeling kon de man naar huis.

Ruinerwold, bedreiging
Gistermiddag omstreeks13.45 uur deed een 43-jarige bewoner van de Kievitstraat zijn voordeur open nadat er gebeld was. Zeven a acht mannen eisten van de bewoner geld dat zij namens een man uit Hoogeveen kwamen halen. Die zou dat van de bewoner nog te goed hebben. Na wat duw- en trekwerk wist de man zijn vrouw te waarschuwen die vervolgens de politie belde. Nadat de mannen dit in de gaten kregen renden zij snel weg waarbij een knal werd gehoord. Mogelijk is er geschoten, onderzoek moet dat nog uitwijzen. De bewoner verklaarde al enkele jaren een zakelijk geschil te hebben met die man uit Hoogeveen.

Emmen, winkeldiefstal
Werd gistermiddag door een winkelchef van een warenhuis aan de Hoofdstraat gezien dat twee mannen een paar schoenen wegnamen en wegrenden. Samen met nog een getuige rende de chef de mannen achterna. In de Hoofdstraat rende de dief met de schoenen een schoenwinkel in waarna hij snel de schoenen in een rek zette. Beide mannen (22 jaar en wonende te Emmen) werden aangehouden, het warenhuis heeft de schoenen terug. Waarde van de schoenen niet bekend.

Emmen, man aangehouden na verkrachting
Werd vannacht in zijn woning aan de Holtlaan een 32-jarige man aangehouden verdacht van verkrachting van een 16-jarig meisje uit Friesland. De man had haar uit Drachten een lift gegeven om haar onderweg naar Emmen in Hooghalen bij een vriendin af te zetten. De man nam haar echter mee naar Emmen. In een kroeg moest zij eerst bier drinken. Op het toilet wist zij via haar mobiele telefoon haar vriendin te waarschuwen die vervolgens de politie informeerde. Het meisje had kans gezien om het kenteken op te nemen. Na het cafébezoek moest het meisje van de man mee naar zijn woning waar hij haar verkrachtte. Op basis van de kentekeninformatie kwam men bij de woning van de verdachte maar toen had de verkrachting al plaatsgevonden.

Dalen, inbraak
Werd vannacht ingebroken in een woning aan de Kruisstraat. Door een raam aan de achterzijde open te breken kon men binnenkomen waarna men de woning doorzocht. Er werd enkele duizenden guldens weggenomen. De 30-jarige bewoonster deed aangifte.

Beilen, inbreker op heterdaad betrapt
Werd vannacht op heterdaad een inbreker betrapt toen hij aan de achterzijde van een winkel de deur aan het openbreken was. Een opmerkzame buurtbewoner belde de politie toen hij geluid hoorde. De inbreker, een 32-jarige man uit Beilen, is een drugsverslaafde.

Coevorden, alcomobilist
Vannacht omstreeks 04.15 uur reed een 39-jarige man uit Coevorden in de auto van zijn broer over de weg het Stieltjeskanaal. Nadat hij met de rechterwielen in de berm terechtkwam verloor hij de controle over de auto waarna hij over de kop sloeg. De auto werd zwaar beschadigd. De man bleek een alcoholpromillage te hebben van 2.

Gieten, bromfietser onder invloed
Vannacht reed een 36-jarige man uit Gieterveen over de Bonnerdijk toen hij gecontroleerd werd. Een eerste analyse leverde op dat hij alcohol had gedronken. Op het bureau mislukte de ademanalysetest waarna van de man een bloedproef werd afgenomen. De uitslag daarvan laat nog enkele weken op zich wachten.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie