Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Veel persoonlijke records tijdens NK powerliften

Datum nieuwsfeit: 04-03-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
P E R S B E R I C H T

Aan : nieuwsmedia/sportredacties
Van : Nederlandse Powerliftingbond
Betreft : Nederlandse kampioenschappen powerliften 2e klasse

Veel persoonlijke records gevestigd tijdens de Nederlandse kampioenschappen.

Afgelopen zondag 4 maart stonden de Nederlandse kampioenschappen powerliften 2e klasse op het programma, in het lichtbesneeuwde Geldrop stonden bijna 30 deelnemers klaar om de strijd aan te gaan voor de Nederlandse titel en wellicht een promotie naar de 1e klasse. Het is een fijn gezicht om veel nieuwelingen de gang naar het plankier te zien maken om te ontdekken hoe leuk en spannend de powerliftsport is, zo ook nu weer in het sportcentrum Top-Fit in Geldrop, waar de organisatie onder leiding van Wim Bevers weer een prachtige wedstrijd wist te organiseren. Voor aanvang van de wedstrijd is het altijd een drukte van belang, zo ook afgelopen zondag, wellicht mede veroorzaakt door de aandacht van de stagiaires in opleiding voor scheidsrechter, die tijdens de weging en kledingcontrole duidelijk laten zien dat zij op de goede weg zijn voor het behalen van het diploma. Er wordt in drie groepen getild gedurende deze dag, groep I zijn de heren tot en met 90 kg, groep II zal uitsluitend bestaan uit heren tot 100 kg, wat betekent dat groep III de heren 110, 125 en de 125+ zal onderbrengen.
In de klasse tot 60 kg. is er een nieuw gezicht op het plankier, Djeffrey Helsemans, die de vorm van de dag duidelijk heeft want op al de drie onderdelen van het powerliften weet hij een nieuw persoonlijk record te vestigen. Bij de heren in de 82,5 kg. klasse begint direct al een spannende strijd tussen de Nijmegenaar Artak Asrian, Gerrit Paalman, uitkomend voor S.S.S.Alkmaar en de man van Spartacus Housin Amri, een leuke strijd voor de ereprijzen, die dit jaar gewonnen wordt door Gerrit, gevolgd door Housin en op de derde plaats Artak. Is de spanning in de klasse 82,5 kg. al groot, in de klasse tot 90 kg. is hij nog groter, maar al gauw blijkt een man met kop en schouders erboven uitsteken, Bas Roessen, die vooraf al vertelde dat hij vandaag wilde proberen om zijn A-limiet te halen en daar met vlag en wimpel voor slaagde, en tevens de Nederlandse titel binnenhaalde. In deze klasse haalde Cees Aldering, hij is op de weg terug naar een langdurige blessure, het zilver binnen en was het brons voor Siete Bos, een keurige 4e plaats werd in de klasse gehaald door een nieuweling, uitkomend voor de Dordtse vereniging, Erdal Yalcin die liet zien dat er in de komende jaren met hem rekening moet worden gehouden. Zes man stonden aan de start voor de Nederlandse titel in de 100 kg., vijf man haalde de eindstreep, jammer genoeg viel de Top-Fitter Paul den Ouden, toch een kanshebber voor deze titel, al na een beurt kniebuigen uit, tijdens het terugplaatsen van het halter op de steunen kwam Paul zijn hand onder het halter en moest hij met een zwaar gekneusd middenhandsbeentje afhaken. De strijd gaat nu tussen Co Metselaar, Franklin Winters, Jelle Kuiken en als outsider Roy Hagenaars, na het kniebuigen nemen Franklin, Co en Roy een voorsprong op Jelle, tijdens het bankdrukken laat Franklin zien dat dit zijn favoriete onderdeel is, met een bank van 190 kg. weet hij een voorsprong op zijn naaste achtervolgers te nemen van minimaal 10 kg., dan volgt de deadlift, is het bankdrukken het favoriete onderdeel van Franklin, nu laat Jelle van zich horen, beginnen de andere allemaal om en nabij de 220 kg., Jelle's aanvangsbeurt is 270 kg. en met wat voor een gemak brengt hij dit gewicht omhoog. Het rekenen voor de coaches begint, hoeveel moet er getild worden voor de eerste plaats en hoeveel voor een A-limiet, uiteindelijk blijkt Franklin de sterkste te zijn en haalt voldoende punten voor zijn A-limiet, op de hielen gevolgd door Co Metselaar, die net iets te kort kwam voor zijn A-limiet, op de derde plaats eindigt,mede door zijn goede deadlift, Jelle Kuiken en net buiten de medailles viel Roy Hagenaars. Ook in de klasse tot 110 kg. waren ook veel deelnemers ingeschreven, ook hier weer nieuwe gezichten, beide uitkomend voor de vereniging Hercules Dordrecht, Jason Bergman en Richard Nielen, maar ook oude bekende zoals Hans den Ouden en Gerrit Vos bonden de strijd met elkaar en het halter aan voor de titel van Nederlands kampioen.
Een spannende strijd met als gevolg dat de Nederlandse titel voor een jaar gaat naar Richard Nielen, het zilver is voor Gerrit Vos en het brons gaat naar Albert Hoekstra. In de klasse tot 125 kg. zijn vier deelnemers, te weten Take Geijl, Philip Boender, Jack Marijs en Ruud van Haaren, waarvan vooraf door zijn coach Erik Butzelaar wordt verteld dat de eindklassering van Take niet belangrijk is, maar dat alles vandaag gaat om het halen van zijn A-limiet. Al gauw blijkt de strijd te gaan tussen de eerder genoemde Take en Jack voor de Nederlandse titel, en beide zijn goed op weg naar de magische 400-punten grens, al weet Jack bij het kniebuigen een voorsprong te nemen op Take en staat deze niet meer af tot het einde, beide weten hun A-limiet te halen, waarbij vermeld dient te worden dat Jack het hoogste aantal punten van de dag wist te behalen. In de zwaarste klasse, de 125+ kg., dit jaar weinig deelnemers, Bert Hoeks wist de titel op te eisen voor het jaar 2001. Resumerend, 27 deelnemers, 7 nieuwelingen, 4 lifters doorstromend naar de A-klasse, veel persoonlijke records verbeterd, een prima organisatie, dus al met al een goed Nederlands kampioenschap. Op naar 1 april, en dat is geen grap, dan staan de Nederlandse kampioenschappen voor A-lifters op het programma, deze worden gehouden in Amsterdam in de sporthal Ookmeer, de trainingen zijn begonnen en er wordt heel veel verwacht op deze kampioenschappen, die tevens dienen als selectiewedstrijd voor de aankomende internationale wedstrijden.

C.M.Damen
PR & Promotie Nederlandse Powerliftingbond
Nicolaas Maeskade 18
2251 XV Voorschoten
tel. 071-5610946
fax 071-5612222
mobiel 0651-144058
e.mail (obelix1@planet.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie