Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gemeente Ede start verbouwing van afdeling Burgerzaken

Datum nieuwsfeit: 05-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Ede
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Ede

PERSBERICHT

Nummer 31 Ede, 28 februari 2001

Vanaf 5 maart tijdelijke huisvesting in expositieruimte van raadhuis

Gemeente start verbouwing van afdeling Burgerzaken

De huisvesting van de hoofdafdeling Burgerzaken van de gemeente Ede ondergaat in de komende drie maanden een volledige gedaantewisseling. Er komen andere of nieuwe balies, meubilair, apparatuur, vloerbedekking en een begeleidingssysteem voor bezoekers. Nieuw is de aanleg van buizenpost, een intern transportsysteem voor documenten. Verder komen er drie zitbalies voor langerdurende gesprekken met bezoekers, bijvoorbeeld bij vestiging vanuit het buitenland, naturalisatie en ondertrouw, en een video-informatiescherm met tekenfilms en Ede-informatie. Vanaf de heropening eind mei kunnen klanten naast contante betaling of pinnen voortaan ook chippen.

Herhuisvesting
De verbouwing van Burgerzaken is het sluitstuk van de opknapbeurt of vernieuwing van de kantoorruimten van het Edese raadhuis. In de afgelopen jaren kwam gedeeltelijk nieuwbouw gereed (stadskantoor De Doelen) en werden andere vleugels van het raadhuis gerenoveerd. Het bestuursgedeelte en de trouwzaal komen in een later stadium aan de beurt.

Hoofdingang raadhuis
De publieksingang van het gemeentehuis aan het Raadhuisplein -ingang Centrum- gaat op 2 maart om 13.00 uur dicht tot eind mei. Door de verhuizing van de balies, apparatuur en bureaus van de medewerk(st)ers naar een vervangende kantoorruimte zijn de balies van Burgerzaken en Belastingen op vrijdag 2 maart s middags en s avonds en op maandag 5 maart s morgens gesloten. Vanaf maandagmid-dag 5 maart 13.00 uur bevinden de publieksbalies van Burgerzaken en Belastingen zich tijdelijk in de expositieruimte aan de andere kant van het raadhuis, bereikbaar via de hoofdingang Bergstraat 4. In de hal van het raadhuis, eveneens vlak bij de hoofdingang, zijn vanaf maandagmiddag gedurende drie maanden de Voorlichtingsbalie (gemeentelijk info-centrum) en het bureau Vergunningen van de afdeling Algemene zaken gehuisvest.

Parkeerterrein
Bezoekers die per auto naar het raadhuis komen, kunnen op het terrein voor de hoofdingang parkeren. Bij het gebruik van deze parkeerplaatsen dienen bezoekers bij de bode in de hal van het gebouw een kaartje op te halen en achter de voorruit van hun voertuig te plaatsen.

Stadswachten
Inwoners en passanten die naar het bureau van de Stadswachten bij de Centrum-ingang van het raadhuis (Raadhuisplein) willen, kunnen tijdens de verbouwing van Burgerzaken in de maanden maart-mei met behulp van een intercom contact zoeken. Hoe daarbij te handelen, wordt op tekstborden aangegeven.

Voor meer informatie kan men bellen naar het info-centrum: tel. (0318) 68 02 10.Ede, 28 februari 2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie