Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Behandeling strafzaak mensensmokkel Rotterdam - Dover

Datum nieuwsfeit: 05-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Actueel

MEDEDELING VOOR DE PERS

Bron: Rechtbank Rotterdam

Datum actualiteit: 16-02-2001

In de week van 5 maart 2001 start de rechtbank Rotterdam met de behandeling van de strafzaak van negen verdachten van mensensmokkel vanuit Rotterdam via Zeebrugge naar Dover. In juni 2000 kwamen tijdens een overtocht naar Dover 58 Chinese personen door verstikking om het leven in de vrachtwagen waarin zij werden vervoerd.

De zitting is gepland in de week van maandag 5 tot en met vrijdag 9 maart in de grote zittingszaal van de rechtbank Rotterdam, Posthumalaan 76. De zitting vindt dagelijks plaats tussen 9.00 en 17. 00 uur. Ter zitting kan de planning eventueel gewijzigd worden.

Afspraken met betrekking tot de pers

De pers heeft op vertoon van een geldige perskaart toegang tot de zittingzaal. Hierbij geldt dat in eerste instantie de ruimte in de zaal beschikbaar is. Wanneer deze ruimte vol is, kan men plaatsnemen op de publieke tribune.

NOS Journaal en TV Rijnmond hebben toestemming opnamen te maken van bepaalde delen van de zitting. NOS Journaal treedt op als poolcamera.

Andere TV ploegen dienen voor het afnemen van beelden hierover rechtstreeks afspraken te maken met de productieafdeling van het NOS Journaal, tel. 035 - 677 80 52.

TV opnamen zijn toegestaan van de binnenkomst van de rechtbank, de voordracht van de zaak en het requisitoir van de officier van justitie.

Verder gelden de gebruikelijke regels zoals gepubliceerd op de website van de rechtbank Rotterdam.

Contactpersonen voor de pers

Met betrekking tot de zitting:

Rechtbank Rotterdam: Mw. M. van Hulst (voorlichter). Bereikbaar van dinsdag 20 februari tot en met vrijdag 23 februari 2001 van 14.00 tot 17.00 uur via tel. 010 - 297 22 22.
In week 9 kunt u de rechtbank via dit telefoonnummer bereiken op woensdag 28 februari, donderdag 1 maart en vrijdag 2 maart van 11.00 tot 15.00 uur.

Met betrekking tot het strafrechterlijk onderzoek:

Openbaar Ministerie Zwolle: Mw. K. Broekhof (voorlichter), tel. 038 - 496 20 10.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie