Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Promotie TU Delft: embedded processoren

Datum nieuwsfeit: 05-03-2001
Bron: Technische Universiteit Delft
Zoek soortgelijke berichten
Technische Universiteit Delft

Alle promoties, intree- en afscheidsredes worden gehouden in de Aula van de TU Delft, Mekelweg 5, Delft

Promotie

Embedded
05 maart 2001 | 16.00 uur
Hr. M.L.Chr. H. Arnold | elektrotechnisch ingenieur Promotor | Prof.dr.ir. A.J. van de Goor (fac. ITS) Toeg.prom. | Dr. H. Corporaal (UHD-fac. ITS)

Instruction set extension for embedded processors
Eén van de voornaamste eigenschappen waarmee embedded processoren zich onderscheiden van processoren voor algemene toepassingen is het beperkte applicatiedomein. In de omgeving waarin de embedded processor zijn werk doet, hoeft deze maar een beperkte hoeveelheid verschillende taken uit te voeren. Deze eigenschap kan worden uitgebuit door de processor af te stemmen op zijn applicatiedomein, ten einde een betere kosten/prestatieverhouding te krijgen. Het onderzoek dat beschreven is in dit proefschrift richt zich op automatische fijnafstemming van de instructieset van embedded processoren. Omdat er een zeer grote hoeveelheid mogelijke uitbreidingen is om te onderzoeken, is het noodzakelijk geautomatiseerde methoden te ontwikkelen voor het verkennen van de uitbreidingsmogelijkheden. Deze noodzaak wordt nog versterkt door het feit dat ontwikkelingsbudgetten (en -tijden) voor embedded processoren doorgaans veel lager moeten zijn dan die voor processoren voor algemene toepassingen. Voor het uitbreiden van de instructieset is een aanpak in drie fasen ontwikkeld: identificatie van veelvuldig voorkomende operatiepatronen in het applicatiedomein en de evaluatie van hun geschiktheid als instructiesetuitbreidingen, het afbeelden van de meest veelbelovende patronen op Special Function Units (SFUs, gespecialiseerde uitvoeringseenheden) als nieuwe operaties en tot slot codegeneratie (het automatisch aanpassen van programma's zodat deze gebruik maken van de instructiesetuitbreidingen). De Delftse promovendus voerde diverse experimenten uit met de ontwikkelde patroonzoek-, bibliotheekbouw- en codegeneratiemethoden. De resultaten van deze experimenten laten zien dat de methode voor fijnafstemming van embedded processoren die in dit proefschrift wordt beschreven goed bruikbaar is en goede resultaten oplevert.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie