Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Buhrmann neemt office products activiteiten USOP in VS over

Datum nieuwsfeit: 05-03-2001
Bron: Buhrmann NV
Zoek soortgelijke berichten

PERSBERICHT

Attentie: persconferentie vanmiddag om 15.30 uur,
Hotel The Grand, Oudezijds Voorburgwal 197, Amsterdam

Datum 5 maart 2001
Nummer 006

Verdere schaalvergroting voor Buhrmann in office products activiteiten Verenigde Staten

BUHRMANN NEEMT AMERIKAANSE OFFICE PRODUCTS ACTIVITEITEN VAN USOP OVER


* Omzet Buhrmann stijgt door overname met ruim EUR 1 miljard
* Verstevigt Buhrmanns wereldmarktleiderschap in distributie kantoorproducten

* Uitstekende aanvulling op activiteiten Corporate Express Noord-Amerika

* Directe toegang tot groeiende markt middelgrote bedrijven in Verenigde Staten

* Ruim 1000 ervaren verkopers USOP-NA versterken Corporate Express
* Synergievoordelen geraamd op EUR 80 miljoen op jaarbasis
* Zal naar verwachting vanaf 2002 bijdragen aan de winst per aandeel
* Emissie van EUR 600-700 miljoen gewone aandelen Buhrmann (zie separaat persbericht)

Buhrmann heeft overeenstemming bereikt met het Amerikaanse bedrijf US Office Products Company (OTC Bulletin Board: OFIS) over de overname van al haar activiteiten in de distributie van kantoorproducten in Noord-Amerika (USOP-NA). De koopprijs bedraagt USD 250 miljoen. Reorganisatie- en andere kosten zullen daarnaast USD 150 miljoen bedragen. USOP-NA is de nummer vijf op de zakelijke markt voor kantoorproducten in Noord-Amerika en richt zich vooral op middelgrote bedrijven. Het bedrijf realiseerde in 2000 een omzet van ruim EUR 1 miljard en telt circa 4.000 medewerkers, waarvan circa 1.000 verkopers. USOP-NA heeft circa honderd verkoopkantoren en zestien distributiecentra.
Uitstekende aanvulling

Met deze overname versterkt Buhrmann haar leidende positie op de wereldmarkt in de distributie van kantoorproducten op de zakelijke markt. De activiteiten van USOP-NA worden volledig geïntegreerd in Buhrmanns dochterbedrijf Corporate Express in de Verenigde Staten. Zij vormen een uitstekende aanvulling op het bestaande bestand van grote klanten van Corporate Express, waaronder vele van de in de Amerikaanse Fortune 500 opgenomen ondernemingen. Daarnaast heeft Corporate Express in de afgelopen jaren ruime ervaring opgedaan bij de integratie van vele overnames en, meer recent, bij het samengaan met de voormalige Buhrmann Office Products bedrijven in de Verenigde Staten. Deze expertise is direct inzetbaar voor een succesvol integratieproces met USOP-NA.

Na samenvoeging met Corporate Express zal de jaarlijkse omzet voor de office-productsactiviteiten van Buhrmann in Noord-Amerika circa EUR 5,5 miljard bedragen. De totale omzet van de Groep stijgt naar EUR 11 miljard, inclusief de omzet van de kantoorartikelendivisie van Samas-Groep N.V. De overname zal naar verwachting met ingang van 2002 substantieel gaan bijdragen aan de winst per aandeel Buhrmann. Buhrmann handhaaft haar groeidoelstelling van de winst per aandeel met gemiddeld 15% per jaar in de periode 2000-2002.

Strategie Buhrmann

Buhrmann heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld tot de grootste distributeur in de wereld van kantoorproducten op de zakelijke markt. Autonome groei en acquisities hebben bijgedragen aan het bereiken van deze marktpositie. In 1999 heeft Buhrmann Corporate Express overgenomen. Buhrmann heeft ook een vooraanstaande positie in Europa als distributeur van papier en grafische systemen. De strategie van Buhrmann is gericht op verdere groei en uitbouw van de business-to-business service en distributieactiviteiten. Veel internationaal opererende ondernemingen wensen gebruik te maken van één leverancier voor kantoorproducten die in meerdere landen aanwezig is. Daarnaast is de schaalgrootte voor Buhrmann van groot belang om de inkoopkracht maximaal te benutten en investeringen te kunnen doen in eBusiness oplossingen die het onze klanten mogelijk maakt hun kosten te verlagen en kantoorproducten centraal in te kunnen kopen, waarbij distributie en afhandeling op lokaal niveau plaatsvinden.

Synergievoordelen

Door het samenvoegen van Corporate Express in Noord-Amerika en USOP-NA verwacht Buhrmann synergievoordelen te realiseren van EUR 80 miljoen op jaarbasis. Deze synergievoordelen zullen met name ontstaan door integratie van administratieve, marketing en ondersteunende functies, verbeterde inkoopvoorwaarden en samenvoeging van magazijnen en distributiecentra. In 2002 zullen deze synergievoordelen naar verwachting een niveau bereiken van EUR 60 miljoen, welk bedrag in 2003 oploopt naar EUR 80 miljoen.

De transactie

Om de verkoop aan Buhrmann mogelijk te maken heeft USOP vandaag bekendgemaakt dat zij een faillissementsaanvraag bij de US District Court in Delaware heeft ingediend ingevolge Chapter 11 van de Amerikaanse Bankruptcy Code. De overname zal plaatsvinden in de vorm van een activa-transactie en is onderhevig aan een aantal voorwaarden en goedkeuringen van overheidsinstanties, eventuele hogere biedingen binnen het kader van het door de faillissementsrechtbank gecontroleerde biedingsproces, alsmede uiteindelijke goedkeuring van de Rechtbank. De Rechtbank zal de datum voor een hoorzitting vaststellen en een tijdschema voor de verkoopformaliteiten. Naar verwachting zal in de komende maanden de verkooptransactie door de faillissementsrechtbank worden goedgekeurd en de transactie worden geëffectueerd.

Financiering

Buhrmann is voornemens een aandelenemissie te doen ter grootte van EUR 600-700 miljoen, waarvan nadere gegevens in een separaat persbericht bekend zijn gemaakt.

Profiel Buhrmann

Als internationale business services- en distributiegroep is Buhrmann mondiaal de belangrijkste leverancier van kantoorproducten, papier en grafische systemen voor de zakelijke markt. Door moderne internet-technologie te koppelen aan intelligente logistieke processen distribueert Buhrmann deze producten op een zeer efficiënte wijze. Het aandeel van de internet verkopen in de totale omzet neemt sterk toe. De onderneming heeft met zijn Office Products Divisies opererend onder de naam Corporate Express het grootste aandeel in de zakelijke markt van kantoorproducten in Noord-Amerika en Australië. In Europa neemt Corporate Express de tweede positie in. Daarnaast is Buhrmann Europees marktleider in de groothandel van papier en de distributie van grafische systemen. Het concern heeft zijn hoofdkantoor in Amsterdam en realiseert een omzet van circa 9,6 miljard euro met circa 26.000 medewerkers verspreid over 30 landen.

Bijlage, bedrijfsprofielen

Profiel Corporate Express in Noord-Amerika
De Office Products Divisies van Buhrmann opereren onder de wereldwijde handelsnaam Corporate Express. In de Verenigde Staten en Canada levert Corporate Express een zeer breed assortiment aan kantoorproducten. De Divisie Office Products Noord-Amerika telt ruim 13.000 medewerkers met 218 verkoopkantoren en 57 distributiecentra in de grote steden van waaruit de duizenden klanten in de gehele regio worden bediend. De divisie heeft haar hoofdkantoor in Broomfield, Colorado, vlakbij Denver. Corporate Express verkoopt en levert diensten op het gebied van kantoorartikelen, computerproducten, imaging en computer graphics supplies, kantoormeubelen, document en print management, pc-software, promotionele artikelen en andere aanverwante producten. Corporate Express heeft vestigingn in Australië, Oostenrijk, België, Canada, Frankrijk, Duitsland, Ierland, Italië, Luxemburg, Nederland, Nieuw-Zeeland, Polen, Zweden, Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.
De website van de onderneming is te vinden op: www.CorporateExpress.com.

Profiel USOP-NA
US Office Products, de moedermaatschappij van US Office Products - North America - is een van de vooraanstaande leveranciers van kantoorartikelen, kantoormeubels en drank/koffie- en andere automaten in Noord-Amerika. Tot de onderneming behoort ook Mail Boxes, Etc., 's werelds grootste franchiser van post- en telecommunicatie service-vestigingen met meer dan 4.300 vestigingen in 29 landen in de wereld. De onderneming heeft tevens een 49%-belang in Dudley Stationery Limited, een vooraanstaande UK-leverancier van kantoorartikelen. De website van de onderneming is te vinden op: www.usofficeproducts.com

The Buhrmann shares to be offered have not been and will not be registered under the United States Securities Act of 1933, as amended (the "Securities Act") with any securities regulatory authority of any state or other jurisdiction in the United States.
The Buhrmann shares are being offered outside of the United States in reliance on Registration S under the Securities Act. Buhrmann shares may not be offered, sold or resold within the United States or to or for the account or benefit of US persons, except in a transaction exempt from registration un der the Securities Act.

Disclaimer
Statements included in this press release which are not historical facts are forward-looking statements made pursuant to the safe harbor provisions of the Private Securities Litigation Reform Act of 1995 and the Securities Exchange Act of 1934. Such forward-looking statements are made based upon management's expectations and beliefs concerning future events impacting Buhrmann and therefore involve a number of uncertainties and risks, including, but not limited to industry conditions, changes in product supply, pricing and customer demand, competition, risks in integrating new businesses, including the office products activities of US Office Products Company, currency fluctuations and the other risks described from time to time in the Company's filings with the US Securities and Exchange Commission, including the Company's Annual Report on Form 20-F and the Company's Registration Statement on Form F-4 filed with the Securities and Exchange Commission on April 3, 2000. As a result, the actual results of operations or financial conditions of the Company could differ materially from those expressed or implied in such forward-looking statements. Shareholders and other readers are cautioned not to place undue reliance on these forward-looking statements, which speak only as of the date on which they are made. The Company undertakes no obligation to update publicly or revise any forward-looking statements.


Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Code Oranje afgekondigd: op weg naar een nieuwe democratie
Code Oranje afgekondigd¶ Persbericht Woensdag 26 oktober 2016 Code Oranje afgekondigd Op weg naar een nieuwe democratie Een groep van...

HomeExchange Gold brengt de ruil-ervaring naar nieuw service-niveau
HomeExchange – ‘s werelds grootste huizenruil-netwerk met meer dan 65.000 actieve listings in 150 landen– heeft HomeExchange Gold gelanceerd, een...

Bijna 90 procent Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde
Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Van alle Nederlanders wil...

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...