Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Palingrokerij in Hoorn moet binnenkort stoppen

Datum nieuwsfeit: 05-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Hoorn
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Hoorn

Nieuws

PALINGROKERIJ MOET BINNENKORT STOPPEN
Al weer geruime tijd geleden hebben burgemeester en wethouders de milieuvergunning voor de palingrokerij op het Nieuwland 20 ingetrokken. Zij deden dat omdat het bedrijf in ontoelaatbare mate rook- en stankoverlast veroorzaakt. De exploitant vocht dit besluit bij de rechter aan. Dit bracht met zich mee dat hij vooralsnog mocht blijven draaien.
Begin dit jaar heeft de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State uitgesproken dat dit beroep ongegrond is. De gemeente Hoorn heeft dus terecht besloten over te gaan tot intrekking van de milieuvergunning voor de palingrokerij.
Bij het besluit, zoals dit door de afdeling Bestuursrechtspraak is getoetst, hebben B&W destijds meteen verklaard dat na het doorlopen van de procedure de rokerij bij wijze van overgangsmaatregel nog een half jaar mag blijven draaien. Dit betekent dat de palingrokerij halverwege 2001 dicht moet.
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie