Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Preventieve maatregelen Amstelveen vanwege MKZ

Datum nieuwsfeit: 05-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Amstelveen

Persberichten

Preventieve maatregelen gemeente Amstelveen vanwege mond- en klauwzeer

Speelboerderij Elsenhove dicht
Om het risico op verspreiding van mond- en klauwzeer tot een minimum te beperken heeft het college van B&W van de gemeente Amstelveen de Speelboerderij Elsenhove voorlopig besloten uit voorzorg voor het publiek te sluiten. Met deze maatregel volgt de gemeente het advies op van het Ministerie van Landbouw Natuurbeheer en Visserij. Op de kinderboerderij bevinden zich veel diersoorten die gevoelig zijn voor mond- en klauwzeer zoals, runderen, geiten en varkens. Bovendien kan een eventuele besmetting zich op een kinderboerderij gemakkelijker verspreiden door het grote aantal bezoekers. Deze maatregel is in ieder geval tot en met 12 maart van kracht.

Geen milieucontroles
Het college van B&W heeft bovendien besloten om voorlopig ook geen milieucontroles bij boerenbedrijven te houden. De milieuinspecteurs die de controles uitvoeren en die dagelijks vaak meerdere agrarische bedrijven bezoeken kunnen namelijk een mogelijke verspreider zijn van het virus. Deze maatregel geldt zolang er een vervoersverbod voor dieren is.

Amstelveen, 5 maart 2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie