Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Novaxess grootste breedbandaanbieder voor het MKB

Datum nieuwsfeit: 05-03-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Persbericht

Breedbandaanbod Novaxess slaat aan in de zakelijke markt

Novaxess grootste breedbandaanbieder voor het MKB

Amsterdam, 5 maart 2001 - Novaxess is in ruim een half jaar tijd uitgegroeid tot de grootste aanbieder van breedband communicatie-oplossingen in de zakelijke markt. De aanbieder van supersnelle en permanente breedbandverbindingen via DSL (digital subscriber line) heeft niet alleen in de grote steden in de randstad, maar ook daarbuiten een groot aantal wijkcentrales van KPN ontsloten en telt nu circa 1.000 klanten in het MKB. Daarmee is Novaxess de grootste onafhankelijke breedbandaanbieder in de zakelijke markt.

Novaxess is in Nederland in juni 2000 van start gegaan en heeft via 60 aangesloten Main Distribution Frames (MDFs) in de wijkcentrales van KPN inmiddels een potentieel bereik van circa 100.000 bedrijven. Dat is zo'n 17% van de zakelijke markt. Novaxess streeft naar een marktaandeel van 50% binnen het MKB.

Marc Destrée, CEO van Novaxess: "Uit deze cijfers blijkt dat onze strategie om met een specifiek aanbod voor de zakelijke markt te komen uitstekend heeft gewerkt. Bovendien hebben we ervoor gekozen om niet alleen in de randstad breedbandoplossingen aan te bieden, maar ook daarbuiten."

Novaxess is een van de nieuwe aanbieders die het meest succesvol is geweest in de onderhandelingen met KPN over de ontsluiting van wijkcentrales. Mede hierdoor is het jonge bedrijf uitgegroeid tot marktleider in de zakelijke markt. Bij het midden en kleinbedrijf is het breedbandaanbod van Novaxess aangeslagen, omdat deze bedrijven door de opkomst van internettoepassingen en het groeiende belang van netwerkoplossingen tussen kantoren een duidelijke behoefte hebben aan betaalbare alternatieven voor vaste lijnverbindingen en ISDN.
Novaxess biedt breedbandverbindingen die tot 32 maal sneller zijn dan ISDN. Bovendien zijn ondernemers permanent online tegen een vast tarief per maand. Daarmee weten ze financieel waar ze aan toe zijn. Voor dat bedrag kunnen alle medewerkers tegelijkertijd internetten,
e-mail verzenden en ontvangen en hele grote bestanden zoals grafische beelden en geluidsfragmenten downloaden. Een ondernemer kan kiezen uit breedband-internet met snelheden van 256, 512, 1024 of 2048 Kb per seconde.

Novaxess maakt het tevens als eerste aanbieder mogelijk om computernetwerken van verschillende vestigingen of bedrijven door middel van een DSL-verbindingen te koppelen. Daardoor is het nu voor kleine en middelgrote bedrijven mogelijk om toepassingen zoals voorraadbeheer, verkoopadministratie en e-mail centraal voor meerdere locaties te beheren.

Zestig aangesloten wijkcentrales
In 2000 heeft Novaxess in de volgende plaatsen één of meerdere wijkcentrales ontsloten:
Amsterdam, Amstelveen, Amersfoort, Apeldoorn, Capelle a/d IJssel, Den Haag, Diemen, Dordrecht, Groningen, Haarlem, Hoorn, Leidschendam, Rotterdam, Schiedam, Utrecht, Vlaardingen, Zaandam, Zoetermeer en Zwolle.

In het eerste kwartaal van 2001 volgen één of meerdere wijkcentrales in: Arnhem, Bergen op Zoom, Den Haag, Enschede, Haarlem, Helmond, Hengelo, Leiden, Leiderdorp, Purmerend, Rotterdam, Tilburg, Voorburg, Waalwijk en Zwijndrecht.

-/-/-/-

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie