Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten Regio Politie Drenthe

Datum nieuwsfeit: 05-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Berichten van maandagmorgen
10:40 maandag 5 maart 2001

Tot donderdagavond wordt de operationele persvoorlichting van de politie Drenthe gedaan door Dirk Neef 0522- 274015 of 06 - 51 557 950.

Autos gestolen

RODEN. Zondagavond ontdekte de eigenaar van een autobedrijf aan de Kastanjelaan in Roden dat er vanaf het terrein bij zijn bedrijf een (gebruikte) auto gestolen was. De diefstal is waarschijnlijk zaterdagmiddag gepleegd op een moment dat het erg druk was in de zaak.

MEPPEL. Een 19 jr. man uit Joure drong zondagavond de woning van zijn ex-vriendin in Meppel binnen. Toen de 33 jr. vrouw voor hem op de loop ging pakte hij de autosleutels en verdween met de auto van de vrouw. De vrouw deed aangifte van diefstal.


*
Alcohol in het verkeer

BORGER. Op de N34 bij Borger hield de politie zondagavond een 36 jr. man uit Midwolda aan. De man reed in een auto terwijl hij niet in het bezit is van een rijbewijs. Bovendien had de man gedronken. Uit de ademanalyse bleek een alcoholgehalte van ongeveer 1 promille.

EMMEN. In de nacht van zondag op maandag hield de politie op de Rondweg in Emmen een 29 jr. automobiliste uit die plaats aan. De vrouw bestuurde onder invloed een auto. Uit de ademanalyse kwam een alcoholgehalte naar voren van ongeveer 1,35 promille. Haar rijbewijs werd ingevorderd.

RODEN. Op de Roderweg in Roden controleerde de politie in de nacht van zondag op maandag meerdere automobilisten op het rijden onder invloed. Eén van hen, een 54 jr. man uit Froombosch, had gedronken. Hij werd aangehouden. Uit de ademanalyse bleek een alcoholgehalte van 1,2 promille.


*
Inbraken

MEPPEL. Zondagmiddag of avond werd ingebroken in een woning aan de Kluft in Meppel. Men kwam binnen door een deur open te breken. Uit de woning werd o.a. een videocamera, sieraden en geld gestolen.

KLAZIENAVEEN. In de nacht van zondag op maandag werd ingebroken in een schoolgebouw aan de Van Echtenstraat in Klazienaveen. Men drong binnen door een deur open te breken. Uit de school is een computer gestolen.

HOOGEVEEN. In het afgelopen weekeinde is ingebroken in een bedrijf aan de Dr. Anton Philipsstraat in Hoogeveen. Men kwam binnen door een raam te forceren. Er werd een klein bedrag aan geld gestolen.


*
Politiehond vindt automatisch vuurwapen

ZUIDWOLDE. Een in het zoeken naar explosieven en vuurwapens gespecialiseerde hond heeft in een schuurtje bij een caravan aan de Slagendijk in Zuidwolde een automatisch vuurwapen met bijbehorende munitie gevonden. De politie had een tip gekregen. Op 15 februari werd 49 jr. bewoner aangehouden. Bij een eerste doorzoeking werd geen vuurwapen aangetroffen. Wel vond de politie meerdere soorten munitie, patroonhouders, een buisje traangas en een stroomstootwapen. De verdachte ontkende een vuurwapen te bezitten. Echter nadat een gespecialiseerde hond van het Korps Landelijke Politiediensten het wapen een dag later had gevonden had ontkennen geen zin meer en gaf de man toe dat het wapen van hem was. De verdachte is na een paar dagen weer op vrije voeten gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Waar hij het wapen vandaan heeft is niet duidelijk geworden.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie