Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vragen PVDA kamerlid over FENNEK-project defensie

Datum nieuwsfeit: 05-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Partij van de Arbeid

Den Haag, 5 maart 2001

VRAGEN VAN HET LID TIMMERMANS (PVDA) AAN DE MINISTER EN DE STAATSSECRETARIS VAN DEFENSIE

1. Is Duitsland teruggekomen op de eerdere toezegging dat prioriteit zou worden gegeven aan de gezamenlijke ontwikkeling met Nederland van het lichte verkennings- en bewakingsvoertuig, de Fennek?

2. Heeft Duitsland het voor dit project gealloceerde geld inmiddels een andere bestemming gegeven?

3. Zo ja, wat zijn hiervan de gevolgen voor de voortzetting van het Fennek-project? Komt hiermee het gehele project in gevaar of levert dit ernstige vertraging op?

4. Wat zijn de gevolgen voor de Koninklijke Landmacht indien niet tijdig kan worden voorzien in de operationele behoefte aan nieuwe verkennings- en bewakingsvoertuigen?

5. Wat is uw oordeel over de betrouwbaarheid van Duitsland als partner in materieelsamenwerkingsprojecten als men zo makkelijk kan terugkomen op eerder gemaakte afspraken?

6. Welke conclusies verbindt u hieraan voor andere samenwerkingsprojecten met Duitsland? Is het niet noodzakelijk met Duitsland hardere en juridisch afdwingbare afspraken te maken? Kunt u per project aangeven over welke zekerheden Nederland kan beschikken?

7. Hoe hard zijn de afspraken over de zogenaamde trekkingsrechten op Duitse luchttransportcapaciteit die u voor 100 miljoen gulden heeft verworven? Kan Duitsland op deze afspraken even makkelijk terugkomen indien dat budgettair beter uitkomt? Welke garanties heeft u dat dit niet kan gebeuren?

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie