Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Inschrijving Internet-wedstrijden ThinkQuest van start

Datum nieuwsfeit: 05-03-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
PERSBERICHT

ONDERWERP:
ThinkQuest, een 'web-strijd' voor leerlingen, studenten en docenten

DOELGROEP:
Leerlingen en docenten van basisscholen, voortgezet onderwijs en beroepsonderwijs, studenten en ouders

SAMENVATTING:
ThinkQuest is een wedstrijdconcept waarbij in teamverband educatieve websites worden gemaakt. Leerlingen van basisscholen en voortgezet onderwijs kunnen zich vanaf nu inschrijven voor deelname aan ThinkQuest-Junior en ThinkQuest voor Leerlingen. Docenten en studenten kunnen meedoen aan ThinkQuest voor de Klas. Hoofdprijzen varieren van PC's tot grote geldprijzen beschikbaar gesteld door kennisnet. Inschrijven voor deelname kan tot 31 mei aanstaande, via www.thinkquest.nl.

BESCHRIJVING:


Inschrijving Internet-wedstrijden ThinkQuest van start

Utrecht, 5 maart 2001 - Leerlingen van basisscholen, voortgezet onderwijs en beroepsonderwijs kunnen zich vanaf nu inschrijven voor deelname aan ThinkQuest-Junior en ThinkQuest voor Leerlingen. Docenten en studenten kunnen meedoen aan ThinkQuest voor de Klas. Doel van ThinkQuest is om in teamverband educatieve websites te maken. Hiermee kunnen de deelnemende teams, net als in de vorige jaren, fraaie prijzen winnen; van PC's tot flinke geldprijzen.

ThinkQuest is een wedstrijd-concept waarbij teams van leerlingen, docenten of studenten educatieve websites bouwen. Voor elke doelgroep in het onderwijs is er inmiddels een eigen ThinkQuest. De 'web-strijden' worden in samenwerking met kennisnet georganiseerd. Het prijzengeld wordt door kennisnet beschikbaar gesteld. Net als vorig jaar beslist een onafhankelijke jury wie in iedere categorie de winnaars zijn en hoe hoog de prijzen zijn die zullen worden toegekend. Alle websites die worden ingeleverd zijn via het Internet en kennisnet voor iedereen beschikbaar om als achtergrondinformatie of lesmateriaal gebruikt te worden.

Belangstellenden kunnen zich tot 31 mei 2001 voor deelname inschrijven via de website van ThinkQuest Nederland: www.thinkquest.nl Teams krijgen na hun inschrijving schijfruimte op de webserver van de organisatie en hebben tot 3 september de tijd om hun website te bouwen. Daarna worden de inzendingen door een onafhankelijke en deskundige jury beoordeeld.

In oktober worden tijdens de finale de beste websites met prijzen beloond.

Alle informatie over de 'web-strijden' van 2001 is te vinden op:

www.thinkquest.nl

Noot voor de redactie (

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie