Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

HP brengt vier nieuwe scanners op de markt

Datum nieuwsfeit: 05-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Hoge beeldkwaliteit en revolutionaire snelheid met nieuwe HP-scanners

Amstelveen, 5 maart 2001 - Hewlett-Packard brengt vier nieuwe scanners op de markt. De Scanjet 7400c, 7450c en 7490c professional serie vormt een complete, professionele scanoplossing voor professionals die razendsnel scans van hoge kwaliteit willen maken. Daarnaast komt HP met de HP Scanjet 2200c, de dunste scanner ooit. Een eenvoudige, complete oplossing voor de beginnende, prijsbewuste thuisgebruiker.

HP Scanjet 7000 serie
De HP Scanjet 7400c, 7450c en 7490c maken gebruik van de nieuwe, exclusieve HP-scantechnologie. Met de nieuwe dubbele HP Charged Couple Device (CCD) sensor is de resolutie van de scanners twee keer zo hoog als die van andere scanners in deze klasse. De resoluties lopen op tot 2400 dpi bij het scannen van kleine details en 600 dpi voor het snel scannen. Samen met de 48-bit kleurenconverter garandeert de dubbele sensor toonaangevende afbeeldingkwaliteit. Alle scanners hebben SCSI- en USB-poorten.

In vier seconden wordt een preview gescand. Het scannen zelf gaat met een snelheid van vijftien pagina's per minuut met een automatische documentinvoer (ADF). Deze kan vijftig pagina's bevatten en wordt standaard geleverd bij de HP Scanjet 7450c en HP Scanjet 7490c. De ADF is optioneel verkrijgbaar bij de HP Scanjet 7400c.

De scanners stroomlijnen taken met één druk op een knop. Er zijn knoppen voor HP scansoftware, kopiëren, e-mailen, opties, faxen, bestanden opslaan en tekst bewerken. Ook herkennen de scanners met OCR teksten in verschillende talen en scannen ze 35 mm negatieven, dia's en transparanten tot een grootte van 12,5 x 12,5 cm. Met de meegeleverde HP Precisionscan LAN-software voor PC's is de scanner eenvoudig aan een netwerk te koppelen. De HP Scanjet 7490c wordt geleverd met speciale stitching-software voor het scannen van originelen groter dan A4, een volledige SCSI-interface-kit (kaart, kabel en drivers) en CorelDraw 9.0.

HP Scanjet 2200c
De HP Scanjet 2200c gebruikt HP's exclusieve Precisionscan ltx-software. Het apparaat kan alles scannen, van foto's, tekst en afbeeldingen tot 3D-objecten. In combinatie met een kleurenprinter kunnen kleurenkopieën worden gemaakt. En dit alles met één druk op de knop. Scans worden automatisch geoptimaliseerd, maar de instellingen kunnen ook handmatig worden aangepast.

Verder biedt de HP Scanjet 2200c:

* een resolutie van 600 dpi met 42 bit kleuren;
* een USB-poort voor simpele koppeling aan een USB-PC;
* gebruikersvriendelijke software die gebruikers door set-up en scannen leidt;

* de mogelijkheid papieren documenten om te zetten in elektronische bestanden die, dankzij de geïntegreerde OCR-software, kunnen worden bewerkt;
* Adobe ActiveShare, software voor het bewerken en beheren van afbeeldingen.
Prijzen
De HP Scanjet 7400c professional serie heeft een consumentenadviesprijs van fl. 1.249,- inclusief BTW.
De HP Scanjet 7450c professional serie heeft een consumentenadviesprijs van fl. 1.699,- inclusief BTW.
De HP Scanjet 7490c professional serie heeft een consumentenadviesprijs van fl. 2.499,- inclusief BTW.
De HP Scanjet 2200c serie heeft een consumentenadviesprijs van fl. 189,- inclusief BTW.

De scanners zijn verkrijgbaar vanaf april 2001.

Zie bijlage voor de productspecificaties.

Informatie over Hewlett-Packard is te vinden op www.hp.nl.

Telefoonnummer voor eindgebruikers voor vragen over producten, aanvragen van documentatie en informatie over verkooppunten: 020 - 547 66 66.

Hewlett-Packard is toonaangevend leverancier van oplossingen en diensten voor computing en imaging. HP maakt technologieën toegankelijk voor individuen en organisaties. Hiervoor ontwikkelt HP gebruikersvriendelijke apparaten, nuttige e-services en een 'always-on' internetinfrastructuur.

HP behaalde in 2000 een omzet van circa 48,8 miljard dollar. In Nederland heeft HP vijf vestigingen waar zo'n 3000 mensen werken. De omzet van Hewlett-Packard Nederland bedroeg in 2000 ruim 2,2 miljard gulden.

Contactpersoon voor de redactie:
(

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie