Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Dr. Fleers benoemd als waarnemend burgemeester van Korendijk

Datum nieuwsfeit: 05-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Zuid-Holland
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Zuid-Holland

waarnemend burgemeester van Korendijk

5-03-2001

Dr. G.J. Fleers
waarnemend burgemeester van Korendijk

De heer dr. G.J. Fleers is door de Commissaris van de Koningin in de provincie Zuid-Holland, de heer J. Franssen, met ingang van 1 april benoemd tot waarnemend burgemeester van de gemeente Korendijk. De heer Fleers (58 jaar, CDA) is van 1973 tot 1983 burgemeester geweest van Ootmarsum en van 1983 tot 1999 directeur van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). In de periode 1987-1995 was hij lid van de Eerste Kamer. In Korendijk is een vacature ontstaan door de pensionering van burgemeester

B. Kolbach per 1 maart jl.

In de Hoeksche Waard loopt een discussie over de bestuurlijke toekomst van de gemeenten en mogelijke vormen van samenwerking in dit gebied. De heer Franssen heeft in verband daarmee, na overleg met de gemeenteraad en met Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland aan minister De Vries (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) geadviseerd de vacature in Korendijk voorlopig niet open te stellen. De minister heeft overeenkomstig dit advies besloten.

Daarom is nu voorlopig een waarnemend burgemeester benoemd. De keuze van de waarnemer is in goed overleg met een vertegenwoordiging uit de gemeenteraad van Korendijk tot stand gekomen.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie