Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

B&W Breda wil beter beheer sierende elementen

Datum nieuwsfeit: 05-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Breda

05-03-2001

Beter beheer sierende elementen in Breda
Het college van burgemeester en wethouders wil dat sierende elementen in de openbare ruimte beter beheerd worden. De uitgangspunten voor dit beheer staan geformuleerd in het elementenplan Sierende Elementen, dat het college voor consultatie vrijgeeft.

Sierende elementenEr staan in Breda 155 gemeentelijke sierende elementen in de openbare ruimte. Dit zijn monumenten, beeldende kunstobjecten, gedenktekens, bijzondere hekwerken, vijvers en fonteinen. Deze sierende elementen leveren een belangrijke bijdrage aan het cultureel en cultuurhistorisch karakter van Breda.

AchterstandDe afgelopen jaren heeft Breda een zichtbare achterstand opgelopen in het onderhoud van deze sierende elementen. De belangrijkste reden voor deze achterstand is het feit dat de elementen niet volgens een bepaald plan beheerd zijn. Dit komt omdat er onvoldoende gegevens beschikbaar zijn. Bijvoorbeeld: wat is een sierend element, wie is de eigenaar, wie is verantwoordelijk voor het beheer. Ook zijn er geen duidelijke eisen voor de kwaliteit van het beheer van sierende elementen geformuleerd.

AanpakDe sierende elementen moeten effectief en efficiënt beheerd worden.
Effectief beheer wil zeggen dat ze veilig, bruikbaar, heel en schoon moeten zijn. Daartoe zijn alle sierende elementen in kaart gebracht. Voor ieder object wordt, in overleg met de maker, een kwaliteitskaart gemaakt. Op deze kaart staat de gewenste onderhoudskwaliteit van het object beschreven.
Efficiënt beheer wil zeggen dat de financiële middelen voor het beheer doelmatig gebruikt worden. Voor effectief beheer is het belangrijk dat objecten volgens een bepaald plan worden beheerd. Onder dat planmatige beheer vallen inspectie, periodiek- en incidenteel onderhoud. De gemeente wil in de komende jaren ook de achterstand in het onderhoud wegwerken.

BetrokkenheidNaast een betere samenwerking tussen de verschillende gemeentelijke diensten die bij het beheer van de sierende elementen betrokken zijn, wil de gemeente de betrokkenheid van bewoners, bedrijven en instelling bij het beheer van de objecten vergroten.

Breda, 5 maart 2001

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie