Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Presentatie ontwikkelingsvisie over het Haagse Bos

Datum nieuwsfeit: 05-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Haag

Persberichten >>

Presentatie ontwikkelingsvisie 'De ontdekking van het Haagse Bos'

Maandag 5 maart presenteren de gemeente Den Haag en Staatsbosbeheer de ontwikkelingsvisie De ontdekking van het Haagse Bos. Deze ontwikkelingsvisie is het resultaat van het interactieve planproces dat het afgelopen jaar is gehouden onder de noemer Zet een boom op over het Haagse Bos.

Op zaterdag 10 maart staat een fietstocht door de Koekamp, het Malieveld en het Haagse Bos op het programma. De voor het open planproces ingeschakelde landschapsarchitect gaat dan concreet in op de vraag hoe het gebied er over 10 jaar uitziet als de ontwikkelingsvisie wordt uitgevoerd.

Tijdens de presentatiebijeenkomst en de fietstocht kunnen aanwezigen reageren op de visie. Alle reacties worden gebundeld en gaan deel uitmaken van het voorstel dat ter vaststelling aan de gemeenteraad en Staatsbosbeheer wordt voorgelegd.

De presentatiebijeenkomst vindt plaats op maandag 5 maart, van 19.30 tot 22.00 uur in Paviljoen Malieveld (dit is de poffertjeskraam op het Malieveld). De fietstocht staat op het programma op zaterdag 10 maart, van 10.30 - 12.00 uur. De start is bij Paviljoen Malieveld. Wie wil deelnemen aan de fietstocht kan zich hiervoor opgeven bij de afdeling Stedelijke Structuren van de gemeente Den Haag, telefoon (070) 353 6588.

Open planproces

In de raadsnotitie Zet een boom op over het Haagse Bos hebben de Haagse gemeenteraad en Staatsbosbeheer gezamenlijk de randvoorwaarden en uitgangspunten voor deze discussie aangegeven. De deelnemers waren gezamenlijk verantwoordelijk voor het vinden van oplossingen waarbij verschillende belangen (natuur en landschap, recreatie, gebruik en beleving) goed op elkaar moesten worden afgestemd. De oplossingen zijn verwoord in de ontwikkelingsvisie De ontdekking van het Haagse Bos en dienen als uitgangspunt voor de verdere ontwikkeling van de Koekamp, het Malieveld en het Haagse Bos.

Op vrijdag 24 maart 2000 is het open planproces officieel van start gegaan. Ruim 250 mensen, waaronder vertegenwoordigers van verenigingen, instellingen, belangengroepen en bewonersorganisaties, hebben zich sindsdien in de discussie gemengd en deelgenomen aan diverse bijeenkomsten.

23 februari 2001

last update: 23 februari 2001 ;pag.: 6065; auteur: 77 23 februari 2001 - pag. 6065 - 77

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie