Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Staatssecretaris Vliegenthart van sport bezoekt Leiden

Datum nieuwsfeit: 05-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Leiden
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Leiden

Staatssecretaris Vliegenthart bezoekt Leiden

Maandag 5 maart 2001 komt staatssecretaris Margo Vliegenthart (sport), op uitnodiging van wethouder Alexander Pechtold, op werkbezoek naar Leiden. Om 16.30 uur zal zij bij voetbalvereniging Roodenburg de tussentijdse evaluatie van het buurt- en wijkintegratieproject 'Roodenburg nog completer' aangeboden krijgen. Het project vindt plaats in het kader van de Breedtesportimpuls, een programma om verschillende groepen te bewegen tot sporten. Het ministerie van VWS verstrekt een omvangrijke subsidie voor dit project.

De staatssecretaris komt in Leiden op bezoek omdat zij graag enkele projecten in het kader van de breedtesportstimulering in de praktijk wil zien. Leiden heeft in het kader van het programma "Sport, buurt en sociale integratie" in totaal 1,4 miljoen voor de komende 6 jaar toegekend gekregen van het ministerie van VWS. Voor deze subsidie worden projecten uitgevoerd in het kader van de breedtesport met als doel verschillende groepen aan te zetten tot deelname aan sportactiviteiten. In het Leidse programma zijn onder andere opgenomen:

- Sports on the streets, een project om de jeugd meer tot bewegen aan te zetten;

- integratie- en wijkprojecten, zoals 'Roodenburg nog Completer', bedoeld om meer bewoners en allochtonen te betrekken bij de sportvereniging;

- het Groninger Actief Leven Model (GALM) een methode om ouderen meer te activeren.
De staatssecretaris zal onder andere het sportactiveringsproject voor ouderen bezoeken (GALM) en de voetbalvereniging Roodenburg in het kader van het project 'Roodenburg nog Completer'. Zij zal bij beiden projecten van gedachte wisselen met direct betrokkenen (docenten, projectmedewerkers en natuurlijk de deelnemers).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie