Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Prijzen van leaseauto's blijven stijgen

Datum nieuwsfeit: 05-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
CBS Webmagazine

Leaseprijzen auto's blijven stijgen

In het vierde kwartaal van 2000 liggen de leaseprijzen van auto's ruim een kwart hoger dan medio 1990. Daarbij gaat het om de leaseprijzen - gebaseerd op gesloten operational lease-contracten - exclusief brandstofkosten.

De leaseprijzen zijn in het begin van 1998 licht gedaald. Vervolgens bleven ze tot het tweede kwartaal van 1999 nagenoeg stabiel. Daarna zijn ze voortdurend gestegen. Van het derde op het vierde kwartaal van 2000 lijkt de stijging echter te verminderen.

Deze cijfers worden sterk beïnvloed door de gestegen leaseprijzen van personenauto's. Tussen midden 1990 en eind 2000 gingen die namelijk met rond de 30% omhoog. In de zelfde tijd stegen de leaseprijzen van vrachtauto's met 14% en die van bestelauto's met 6%.

Aurél Kenessey

Bron: CBS; Statline

Voor meer informatie: (infoservice@cbs.nl)

© Centraal Bureau voor de Statistiek, Voorburg/Heerlen, 2001 Bronvermelding is verplicht. Verveelvoudiging voor eigen gebruik of intern gebruik is toegestaan.

Laatst gewijzigd: 05 maart 2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie