Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politie Utrecht, district Lekstroom: man zwaar mishandeld

Datum nieuwsfeit: 05-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 5-03-2001

Politiebericht Utrecht: district Lekstroom, 09.50 uur
Man zwaar mishandeld

IJSSELSTEIN In de nacht van vrijdag 2 op zaterdag 3 maart is een man zwaar mishandeld in een horecagelegenheid op de Voorstraat.

Omstreeks 03.00 uur werd de vriendin van een 19-jarige man uit Nieuwegein tot tweemaal toe door een jongeman in haar billen geknepen. De man besloot daar iets van te zeggen. Op het moment dat hij de jongeman aansprak, kreeg hij direct een harde kopstoot op zijn neus, een paar vuistslagen tegen zijn hoofd en drukte de verdachte een kapot glas tegen zijn hoofd.

Een medewerker van de horecagelegenheid trok het slachtoffer vervolgens weg, kennelijk in de veronderstelling dat hij aan het vechten was. Toen het slachtoffer duidelijk had gemaakt dat hij niet aan het vechten was, maar dat hij degene was die werd mishandeld, had de verdachte inmiddels de zaak verlaten.

De 19-jarige liep door de mishandeling een gebroken neus, twee blauwe ogen, een wond op zijn neus en diverse snijwondjes rond zijn rechteroog op.

Door de politie wordt een onderzoek naar deze zware mishandeling ingesteld.

Aanrijding tussen bromfietser en fietsster

HOUTEN Op zondag 4 maart heeft op Het Kant een aanrijding tussen een bromfietser en een fietsster plaatsgevonden. De fietsster raakte hierbij gewond.

Omstreeks 13.50 uur reed een 42-jarige vrouw uit Houten over het Imkerseind, komende uit de richting van het Camp. Op het kruispunt met de Het Kant sloeg zij zonder richting aan te geven linksaf, daarbij verleende zijn geen vrije doorgang aan een bromfietser die haar van achteren naderde en die rechtdoor reed.

De bromfietser, een 18-jarige jongen uit Houten, reed daardoor tegen de fietsster op. Beiden kwamen ten val. De vrouw is met onbekend letsel per ambulance naar het St. Antoniusziekenhuis vervoerd.

Mannen vechten

IJSSELSTEIN In de nacht van zaterdag 3 op zondag 4 maart heeft er een vechtpartij tussen twee jongemannen plaatsgevonden.

Omstreeks 03.00 uur verliet een 16-jarige jongen uit IJsselstein een horecagelegenheid in IJsselstein. Hij pakte zijn fiets uit een steegje op de Vingerhoekhof. Op de Weidstraat werd zijn weg versperd door jongeman. De jongeman schold hem uit, pakte zijn fiets beet en gaf hem vervolgens een vuistslag in het gezicht.

De jongen verdedigde zich en er vielen over en weer enkele klappen. Daarna werd de jongeman door een vriend tegengehouden en zag de jongen kans op zijn fiets te stappen en weg te fietsen. Hij liep door de mishandeling een blauwe plek boven zijn linkeroog, schrammen in zijn nek een dikke bult op zijn achterhoofd en een pijnlijke rechterbovenbeen op.

Middels een door de politie ingesteld onderzoek, kon de identiteit van de verdachte worden achterhaald. De verdachte bleek een 19-jarige jongeman uit Nieuwegein te zijn. Hij is op zondagmiddag in het politiebureau van Nieuwegein gehoord. Hij bekende de mishandeling. De aanleiding zou zijn geweest dat een vriendin van de verdachte ooit problemen zou hebben gehad met het slachtoffer. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie