Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Prijs paspoort in Haarlem ruim 25 gulden omlaag

Datum nieuwsfeit: 05-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Haarlem
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Haarlem

Prijs paspoort omlaag

Per 1 april 2001 gaat de prijs van een paspoort in Haarlem met f 27,50 omlaag. De nieuwe prijs wordt f 82,50. Voor het bijschrijven van kinderen op het paspoort van één van de ouders wordt f 11,- - per kind in rekening gebracht. De prijs van de identiteitskaart blijft ongewijzigd namelijk f 39.--. De prijs van een paspoort is opgebouwd uit kosten die het Rijk maakt en gemeentelijke leges. De prijsdaling is een gevolg van een daling van de door het Rijk gemaakte kosten.

Inwoners van Haarlem waarvan het paspoort voor 1 april verloopt wordt aangeraden niet te wachten om te kunnen profiteren van de prijsverlaging. In Nederland geldt immers de legitimatieplicht. Haarlemmers van 18 jaar en ouder kunnen een paspoort verkrijgen bij de afdeling Burgerzaken en Belastingen van de Publieksdienst van de gemeente Haarlem gevestigd op de tweede etage van de Brinkmann Passage aan de Grote Markt. Hiervoor is het noodzakelijk het oude paspoort en twee pasfoto's mee te brengen. De afdeling is van maandag tot en met vrijdag van 08.30 uur tot 16.00 geopend en donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur.

1 oktober 2001 wordt een nieuwe generatie reisdocumenten ingevoerd. De huidige paspoorten hoeven pas vervangen te worden als de geldigheidsduur verlopen is. Het nieuwe paspoort is fraudebestendiger en wordt vanuit een centrale plaats gemaakt. Vervolgens wordt het paspoort naar de gemeente gestuurd waar het kan worden opgehaald. Als gevolg hiervan zal men vanaf 1 oktober twee keer naar de gemeente moeten gaan om een nieuw paspoort in bezit te krijgen.

5 maart 2000

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie