Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politie Brabant-Zuid-Oost: hennepkwekerij opgerold

Datum nieuwsfeit: 05-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o. 5-03-2001
1e persbericht 5 maart 2001


Berichten uit de regio

Eindhoven: Hennepkwekerij opgerold
Zondagmiddag om 14.50 uur is in een woning aan de Edisonstraat een hennepkwekerij gevonden. De politie was naar de woning gegaan na een tip dat in de woning een weggelopen meisje zou verblijven. Dat meisje werd niet in de woning gevonden, wel een kwekerij met 79 hennepplanten. Deze zijn in beslag genomen evenals acht lampen, een ventilator, een filter en drie schakelklokken.

Eindhoven: Overval op benzinestation
Bij een benzinestation aan de Aalsterweg is zondag om 16.30 uur een overval gepleegd. Een man kwam rond die tijd het benzinestation binnen en bedreigde het personeelslid met een steen. Hij gooide de steen naar het personeelslid en deze schrok en deed een paar stappen achteruit. De overvaller deed een greep in de kassa en verdween met enkele honderden guldens.

Eindhoven: Aanrijding onder invloed
Een 38-jarige automobilist uit Best is zondag om 17.30 uur op de Estafettelaan aangehouden nadat hij een aanrijding had veroorzaakt. In een bocht van de Estafettelaan kwam hij op de linkerrijbaan terecht. Hij kwam in botsing met een tegenligger. Er was alleen materiële schade. De Bestenaar bleek gedronken te hebben. Hij blies bijna 1,1 promille.

Eindhoven: Man na mishandeling aangehouden
Een 23-jarige man uit Veghel is zondag om 17.30 uur in een lijnbus in Son aangehouden. De man zou op het busstation in Eindhoven een 16-jarige jongen uit Beek en Donk mishandeld hebben. De jongen had een gebroken neus. De verdachte bekende. Na verhoor kon hij naar huis.

Eindhoven: Fietsendief op heterdaad
Op het Stationsplein is zondag om 19.35 uur een 28-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man werd op heterdaad betrapt toen hij het slot van een damesfiets openbrak.

Eindhoven: Man aangehouden na inbraak
Een 30-jarige Eindhovenaar is zondag om 23.00 uur op de Maximiliaanstraat aangehouden. Dat gebeurde na een melding dat er werd ingebroken in een schoolgebouw aan de Von Flotowlaan. Toen de politie ter plaatse kwam vluchtten twee mannen weg bij de school. De 30-jarige man kon na een korte achtervolging aangehouden worden. De man is voor onderzoek ingesloten.

Helmond: Woninginbraak
Zondagavond is ingebroken in een woning aan Noordende. Een raam is opengebroken. Uit de woning zijn sieraden, een broche, een hangertje en een ring, en een stofzuiger meegenomen.

Best: Inbraak bij drogisterij
In de nacht van zondag op maandag is ingebroken bij een drogisterij in de Boterhoek. Een ruit van de toegangsdeur is vernield en uit de winkel is een onbekend aantal flesjes met geurtjes gestolen.

Maarheeze: Onder invloed
In de Tulpenstraat is maandag om 1.25 uur een 44-jarige automobilist uit Maarheeze bekeurd omdat hij gedronken had. De man blies 1,8 promille. Zijn rijbewijs moest hij inleveren.

Budel: Verdachte inbraak in Limburg aangehouden Een 36-jarige man uit Hoensbroek is maandagmorgen in Echt aangehouden na een inbraak in Budel. De politie kreeg tegen 2.00 uur een melding dat er werd ingebroken bij een bedrijf aan t Inne. Bij de inbraak was een auto gezien. Ter plaatse bleek dat de poort van het bedrijf was opengebroken. Men was niet in het bedrijfsgebouw geweest. Een getuige had het kenteken van de auto genoteerd. Dit kenteken werd ook aan de politie Limburg doorgegeven. Deze kon de verdachte aanhouden. Hij is van de politie Limburg overgenomen en voor onderzoek ingesloten.

Budel: Verdachte ramkraak gepakt
Op de Maarheezerweg in Leende is maandag om 7.00 uur een 19-jarige Eindhovenaar aangehouden. Dat gebeurde na een achtervolging. De man kwam met zijn auto in de sloot terecht. De achtervolging werd gestart in Budel. Daar was bij een drogisterij aan de Markt een ramkraak geweest. Er waren gouden sieraden gestolen. Bij de ramkraak was een auto met opvallende kenmerken gezien. Het signalement van de auto werd doorgegeven aan de surveillance-eenheden. Een van de patrouilles zag de auto op de Randweg Oost in Budel rijden. In Leende kon de man ten slotte aangehouden worden. Hij had de buit bij zich. De man is ingesloten voor onderzoek. Er wordt ook bekeken of de man iets te maken heeft met andere kraken in de nacht van zondag op maandag.

Deurne: Man verdacht van inbraak
Op het terrein van een bedrijf aan de Fabriekstraat is zondag om 13.30 uur een 25-jarige man uit Gemert aangehouden. De eigenaar van het bedrijf zag een bromfiets op het terrein staan en ging kijken wat er aan de hand was. Hij zag de man lopen en ontdekte dat er geprobeerd was de deur van het kantoor open te breken. De verdachte is aangehouden. Na verhoor is hij heengezonden. De zaak wordt onderzocht.

Deurne: Diefstal auto
Zondagavond is vanaf de Frederic Hopkinshof een grijze Toyota Corolla met het kenteken XS-10-GL gestolen.

Someren: Inbraak
Maandag rond 4.40 uur is ingebroken bij een drogisterij aan de Postelstraat. Een etalageruit is ingeslagen. Uit de winkel zijn gouden sieraden en flesjes met geurtjes gestolen.

Nuenen: Gsms en cameras weg bij inbraak
Tussen zaterdag 17.30 en zondag 21.05 uur is ingebroken in een winkel aan de Duivendijk. De toegangsdeur is opengebroken en uit de winkel is een onbekend aantal gsms en videocameras gestolen.

Geldrop: Printer weg bij inbraak
Maandagmorgen rond 1.30 uur is ingebroken bij een bedrijf aan de Korte Kerkstraat. Er is een ruit vernield. De buit was een printer.

Aarle Rixtel: Autodiefstal
Vanaf de Heindertweg is zondagavond een zilverkleurige Seat Arosa personenauto met het kenteken 19-GG-PL gestolen.

Bergeijk: Inbraak in winkel
Maandagmorgen rond 4.20 uur zijn bij een inbraak in een winkel aan de Molenakkers een onbekend aantal gsms gestolen. De ruit van een etalage is ingeslagen en in de winkel werd een vitrine vernield. Daarin lagen de gsms die meegenomen werden. De eigenaar die boven de winkel woont zag twee mannen met een personenauto.

Reusel: Met drank op in de sloot
Een 53-jarige Belgische automobilist raakte zondagavond rond 21.45 uur met zijn auto van de weg en kwam in de sloot terecht. Hij bleek gedronken te hebben, 0,6 promille. Hij kreeg een boete van fl. 410,-.

Eersel: Agressieve man aangehouden
Op de Dijk is maandag om 1.45 uur een 22-jarige man uit Eersel aangehouden. De man was met zijn auto het trottoir langs de Dijk opgereden en was met de voorwielen van de auto in een tuin tot stilstand gekomen. De man zat bij aankomst van de politie achter het stuur te slapen. Hij reageerde erg agressief toen hij werd wakker gemaakt. Hij probeerde een politieman te slaan. Hij bleek flink onder invloed van alcohol te zijn en blies ruim 2 promille. Zijn rijbewijs is ingenomen en de man is voor verhoor ingesloten.

Valkenswaard: Inbraak
Tussen vrijdagmiddag en zondagmorgen is ingebroken bij een bedrijf aan de Waalreseweg. De toegangsdeur is opengebroken. Er zijn twee notebooks meegenomen. De waarde van de buit is onbekend.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...