Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politie Friesland: man aangehouden met ongeldig rijbewijs

Datum nieuwsfeit: 05-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Friesland 4-03-2001
Politieberichten van 2/3 (13.00 uur) t/m 3/3 (13.00 uur)

Dokkum: geen rijbewijs
Vrijdag omstreeks 13.15 uur werd op de Harddraversdijk een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 36-jarige inwoner van Broeksterwoude, bleek niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Het rijbewijs van de man was ingevorderd. De auto waarin hij reed, werd in beslag genomen.

Terwispel: aanrijding licht gewonde
Vrijdag tussen 06.30 en 07.00 uur fietste een 18-jarige inwoner van Tijnje over de Koaibosk onder Terwispel. De fietser zag, tijdens een sneeuwbui, een langs de kant van de weg geparkeerde aanhangwagen over het hoofd en botste er tegenaan. De aanhangwagen, eigendom van een bedrijf uit Kollumerzwaag stond onverlicht. De fietser liep een hoofdwond op, die door de huisarts is gehecht.

Grou: inbraak
Van donderdag op vrijdag werd ingebroken in een boerderij aan het Hoflan. De boerderij is in gebruik bij de Stichting Kinderopvang Boarnsterhim. Uit het kantoor werd een computer weggenomen, terwijl uit de verblijfsruimtes een videorecorder en een stereo-installatie verdwenen. Men was de boerderij binnengekomen door vernieling van een ruitje. Een 29-jarige inwoonster van Grou heeft namens de stichting aangifte gedaan.

Leeuwarden: diefstal auto
Van donderdag op vrijdag werd vanaf het Ruiterskwartier een personenauto, merk Opel Astra, kleur blauw, voorzien van het kenteken HN-LL-25 gestolen. De eigenaar, een 27-jarige inwoner van Leeuwarden heeft aangifte gedaan.

Heerenveen: winkeldiefstal
Vrijdag tussen 16.00 en 16.15 uur vond een winkeldiefstal plaats bij een winkel (First Man) aan de Dracht. Twee mannen en twee vrouwen kwamen de winkel binnen en namen in een onbewaakt ogenblik twee herenkostuums weg met een winkelwaarde van ongeveer f 1800.-. Nadat de verdachten de winkel hadden verlaten, werd de diefstal ontdekt. De eigenaar van de winkel ging op onderzoek uit en zag dat de verdachten wegreden in een personenauto met een Pools kenteken. Op de rijksweg A 6 onder Follega werd de auto gesignaleerd en vervolgens aan de kant gezet. De vier dachten werden aangehouden. De verdachten, te weten een 27-jarige vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats, een 29-jarige man uit Amsterdam, een 21-jarige vrouw uit Amsterdam en een 23-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats werden overgebracht naar het bureau en ingesloten. De kostuums werden in beslag genomen. De eigenaar van de winkel, een 38-jarige inwoner van Heerenveen, heeft aangifte gedaan. Tijdens de fouillering van de 21-jarige vrouw werd bij haar een identiteitskaart aangetroffen. De vrouw had aangifte gedaan dat zij deze identiteitskaart had verloren c.q dat deze was gestolen. Dit bleek dus niet het geval te zijn. Voor het doen van een valse aangifte kreeg de vrouw een proces-verbaal.

Oudwoude: aanrijding met gewonde
Vrijdag omstreeks 16.00 uur vond op de kruising Foarwei met de Lauwersmeerweg een aanrijding plaats tussen een fiets en een personenauto. De fietsster, een 14-jarig meisje uit Oudwoude, stak vanaf de Foarwei waarschijnlijk zonder goed uit te kijken de kruising over en werd aangereden door een personenauto, die bestuurd werd door een 37-jarige inwoonster van Ee. Het meisje werd met o.a. een enkelfractuur en enkele kneuzingen overgebracht naar het MCL-Zuid in Leeuwarden.

Drachten: inbraak woning
Vrijdag tussen 18.15 en 19.30 uur werd ingebroken in een woning aan de Flevo. Het slot in de achterdeur werd geforceerd. De gehele woning werd doorzocht. Uit de woning werden enkele gouden sieraden en een portemonnee met daarin wat kleingeld weggenomen. De eigenaar, een 36-jarige inwoner van Drachten, heeft aangifte gedaan.

Jellum: inbraak woning
Vrijdag tussen 09.00 en 18.00 uur werd ingebroken in een woning aan de Hilaarderdyk. Een ruit in de achterdeur werd vernield. De gehele woning werd doorzocht en daaruit werden de volgende voorwerpen meegenomen: een computer, een videorecorder en een tas. De bewoonster, een 28-jarige inwoonster van Jellum, heeft aangifte gedaan.

Driesum: aanrijding met drank
Vrijdag omstreeks 21.55 uur fietsten twee meisjes naast elkaar over de H.G. van der Veenstraat, komende uit de richting Dokkum en gaande in de richting Damwoude. Uit tegenovergestelde richting naderde een personenauto. De bestuurder van deze auto reed slingerend. Vlak voor de meisjes week de autobestuurder naar links uit en botste vervolgens tegen het aan de binnenkant fietsende meisje. Het meisje, een 14-jarige inwoonster van Driesum, kwam ten val en werd door omstanders naar het ziekenhuis in Dokkum gebracht. Daar bleken de verwondingen mee te vallen (diverse kneuzingen). Het andere meisje, 13 jaar, uit Kollumerzwaag raakte niet gewond. De automobilist reed na de aanrijding door zonder zijn identiteit bekend te maken. Door getuigen was het kenteken van de auto opgenomen en de bestuurder kon kort na het ongeval worden aangehouden op de Nieuweweg te Driesum. De bestuurder, een 36-jarige inwoner van Driesum, bleek gedronken te hebben en tevens bleek hij niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. De verdachte werd overgebracht naar het bureau. Aan het bureau blies hij 955 ugl. Hij kreeg een rijverbod voor 12 uur. Na het opmaken van een proces-verbaal werd de verdachte weer in vrijheid gesteld. De personenauto werd voor onderzoek overgebracht naar het bureau.

Drachten; inbraak personenauto
Vrijdag tussen 22.00 en 22.45 uur werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op de Stelpswyk. Hoe men in de auto is gekomen, werd niet duidelijk. Uit de auto werd het frontje van de radio weggenomen, alsmede een kentekenbewijs en twee rijbewijzen. De eigenaar, een 38-jarige inwoner van Drachten, heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: diefstal bouwmateriaal
Vrijdag omstreeks 22.50 uur kwam er een melding binnen dat bij een bouwplaats aan de Tesselschadestraat rode buizen zouden worden gestolen. (waarde van de buizen is niet bekend) Hierbij werd gebruik gemaakt van een personenauto. De personenauto werd op de Harlingertrekweg aangetroffen en de twee inzittenden, te weten een 35-jarige inwoner van Leeuwarden en een 34-jarige inwoner van Sexbierum werden aangehouden. De verdachten werden overgebracht naar het bureau en ingesloten.

Leeuwarden: mishandeling
Zaterdag omstreeks 01.00 uur werd een 20-jarige inwoner van Leeuwarden op het Ruiterskwartier nabij de Doelensteeg door een onbekende jongeman op zijn mond geslagen. Door de klap verloor de aangever een stukje van zijn voortand. De aangever kende de jongen, die hem de klap verkocht niet en wist ook niet wat de aanleiding was geweest. De verdachte is, nadat hij de klap had gegeven, weggelopen.

Akkrum: onder invloed
Zaterdag omstreeks 01.25 uur werd door een patrouille geconstateerd dat een bestuurder van een personenauto slingerend reed over de Boarnsterdyk. De bestuurder werd aan de kant gezet. De bestuurder, een 53-jarige inwoner van Tijnje, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 900 ugl. Hij kreeg een rijverbod voor 11 uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Leeuwarden: diefstal met geweld
Zaterdag omstreeks 02.30 uur wilde een 22-jarige inwoner van Leeuwarden geld pinnen bij de ING-bank aan de Nieuwestad.. Toen hij gepind had, werd hij plotseling van achteren vastgepakt en tegen het pinapparaat geduwd. Hij werd geschopt en geslagen en vervolgens de steeg naast de pinautomaat ingeduwd. Daarna werd hij beroofd van zijn portemonnee. Dit alles gebeurde door twee mannen. Het geld, een paar honderd gulden, werd uit de portemonnee weggenomen. Van de beide verdachten is alleen bekend dat het mannen waren in de leeftijd van 20 tot 25 jaar, normaal postuur, donkere huidskleur en een lengte van ongeveer 1.80 meter.

Leeuwarden; onder invloed
Zaterdag omstreeks 02.55 uur werd op de Groeneweg een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 26-jarige inwoner van Kootstertille, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 245 ugl. Hij kreeg een rijverbod voor 1 uur. Tevens bleek dat de man niet in het bezit was van een rijbewijs. Zijn rijbewijs was ingevorderd, daar hij in het verleden reeds vaker was gepakt voor het rijden onder invloed.

Sneek: onder invloed
Zaterdag omstreeks 03.15 uur werd op de IJlsterkade een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 23-jarige inwoner van Sneek, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 380 ugl. Hij kreeg een rijverbod voor 3 uur.

Wirdum: onder invloed
Zaterdag omstreeks 03.30 uur kwam er een melding binnen dat een bestuurder van een personenauto slingerend reed over de Rijksweg A 32. De bestuurder met zijn auto onder Wirdum aangetroffen en aan de kant gezet. De bestuurder, een 40-jarige inwoner van Leeuwarden, bleek gedronken te hebben. De man werd overgebracht naar het bureau. Aan het bureau saboteerde de man de blaastest. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt ter zake het rijden onder invloed en het saboteren van de blaastest, Hij kreeg een rijverbod voor 24 uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Ouwsterhaule: inbraak woning
Vrijdag tussen 10.45 en 23.00 uur werd ingebroken in een woning aan de Stinsewei. Een toegangsdeur werd opengebroken. De gehele woning werd doorzocht. Uit de woning werden gouden sieraden en geld(klein bedrag) weggenomen. De eigenaar, een 35-jarige inwoner van Ouwsterhaule heeft aangifte gedaan.

Heerenveen: aanrijding met gewonde
Zaterdag omstreeks 08.45 uur reed een fietsster over het fietspad van het Trekpaad. Op de kruising van het Trekpaad met de Sponturf verleende zij geen voorrang aan een personenauto, die bestuurd werd door een 48-jarige inwoonster van Heerenveen en die over de Sponturf deze kruising naderde. De fietsster, een 22-jarige inwoonster van Heerenveen raakte gewond en werd met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen.

Lioessens: aanrijding met gewonden
Zaterdag omstreeks 09.30 uur vond op de Moarsterwei een aanrijding plaats tussen een personenauto en een bromfiets. De bestuurder van een personenauto, een 69-jarige inwoner van Lioessens reed achter uit zijn erf af en zag daarbij een naderende bromfietser over het hoofd. De bromfietsbestuurder, een 16-jarige inwoner van Lioessens botste tegen de achterzijde van de auto. De bromfietsbestuurder en zijn duopassagier, een 17-jarige jongen uit Lioessens, raakten gewond. De beide gewonden zijn overgebracht naar het ziekenhuis in Dokkum. De duopassagier kon na behandeling weer naar huis.

Bureau Voorlichting & PR: 058 - 880 8272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...