Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Reuters neemt leverancier van softwareoplossingen over

Datum nieuwsfeit: 05-03-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
t.a.v. de redactie Amsterdam, 5 maart 2001 REUTERS NEEMT DIAGRAM OVER, EEN EUROPESE LEVERANCIER VAN FINANCIËLE

SOFTWAREOPLOSSINGEN

Reuters, de wereldwijde informatie-, nieuws- en technologiegroep, heeft Diagram fip SA, een Europese leverancier van financiële softwareoplossingen bestemd voor kapitaalmarkten, overgenomen. Met de overname van Caravelle, een Franse holding-maatschappij, was een bedrag gemoeid van £ 42,6 miljoen in cash (EUR 66,9 miljoen). De omzet van Diagram bedroeg over 2000 £ 17,4 miljoen (EUR 27,4 miljoen). Het in Parijs gevestigde bedrijf heeft 230 werknemers.

Diagram voorziet in back-officeoplossingen, waaronder softwarepakketten en aanvullende diensten zoals consultancy, training en integratie voor banken, effectenmakelaars, beleggings- en vermogenbeheerders en verzekeringsmaatschappijen. Bovendien biedt het geïntegreerde systemen voor bedrijfsfinanciën, zoals oplossingen voor elektronisch bankieren, ten behoeve van de Asset managment en Risk management van ondernemingen en grote banken. Diagram opereert momenteel in Frankrijk en de Benelux en ontwikkelt bedrijven in Italië en Japan.

De producten van Diagram zullen verder geïntegreerd worden in Reuters' oplossingen voor handels- en risicobeheer, gebruikmakend van de door Tibco Software Inc geleverde Active Enterprise technologie. Reuters en Diagram leverden al geïntegreerde oplossingen op basis van Kondor+, Reuters' paradepaardje in risk management voor de front-offices van financiële instellingen. Geïntegreerde oplossingen komen tegemoet aan de grote vraag naar zgn. straight-through-processing en bedrijfsrisicobeheer binnen de kapitaalmarkten. Hierbij worden alle stadia van een transactie gekoppeld; van voorafgaande analyse en transactie-verwerking tot aan de clearing, verrekening en administratie.

Diagrams ontwikkelings- en productmanagement zal geïntegreerd worden in Effix, een ontwikkelingscentrum van Reuters voor front- en middle-officeoplossingen, gevestigd in Parijs. Het management van Diagram blijft ongewijzigd en zal volledig deelnemen aan de integratie. De producten van Diagram zullen door Reuters wereldwijd gedistribueerd worden.

Over Reuters (www.about.reuters.com),
Reuters koppositie als wereldwijde informatie-, nieuws- en technologiegroep is gebaseerd op een reputatie van snelheid, accuratesse, integriteit en onpartijdigheid en op de voortdurende technische innovaties van Reuters. De kracht van Reuters is gebaseerd op het unieke wereldwijde aanbod van een combinatie van content, technologie en connectiviteit. Reuters maakt bij de distributie van haar nieuws en informatie op uitgebreide schaal gebruik van internet technologie .
Maandelijks wordt de Reuters informatie door circa 73 miljoen unieke bezoekers via 1.400 websites geraadpleegd. Reuters is het grootste internationale nieuws- en televisieagentschap ter wereld met 2.157 journalisten, fotografen en cameramensen in 190 kantoren. Deze verzamelen en bewerken het nieuws in 24 talen voor 151 landen.
In 2000 had de Groep een omzet van £ 3,59 miljard en ultimo 2000 waren er 18.082 medewerkers in 204 steden in 100 verschillende landen.

Voor verdere informatie:
Reuters Benelux BV: Peggy Curley, tel. 020-504 59 34; e-mail: (peggy.curley@reuters.com)
Effect adviesgroep, Tjarko Rookmaker , tel.: 023-5470797, email: reuters@effect-europr.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie