Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politie Hollands Midden: gordel- en alcoholcontroles

Datum nieuwsfeit: 05-03-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Postbus 4240 Hollands Midden
4240 CE Leiderdorp Divisie Operationele Ondersteuning
Telefoon (071) 54 59 595
Fax (071) 54 59 326
Afkomstig van: Jaap Nelemans
Datum: 5 maart 2001

Verkeershandhaving - regio Hollands Midden

Snelheidstoezicht
Het Regionaal Verkeershandhavingsteam heeft de afgelopen week snelheidscontroles gehouden op de N206. Dat gebeurde zowel met radarapparatuur als met laserguns. 96,7% van de bestuurders, iets meer dan de week ervoor, hield zich aan de snelheid. Bij een snelheidscontrole zondag 4 maart op de Haarlemmertrekvaart in Oegstgeest zijn ruim 1300 automobilisten gecontroleerd. 43 kregen een bekeuring, omdat ze te hard voorbij kwamen. Er werden waar 80 km/u de maximaal toegestane snelheid is zelfs snelheden gemeten van meer dan 130 km/u. Ook op de N207 en de N210 is gecontroleerd op snelheid. Op de N207 tussen Bergambacht en Gouda lag het aantal overtreders deze week erg laag. Van de gecontroleerde auto's hield 98,1% zich aan de snelheidslimiet. Op de N210 is drie dagen gecontroleerd. Van de bijna 6500 auto's reed 95,9% niet te hard. Verreweg de meeste automobilisten houden zich dus aan de snelheid. Juist het kleine percentage van hardrijders kan zorgen voor irritatie bij andere weggebruikers en voor verkeersgevaarlijke situaties.

Gordelcontroles
De controles op het dragen van de veiligheidsgordel werden deze week vooral gehouden in de Bollenstreek. Vrijdag 2 maart is gecontroleerd op de Rijnsburgerweg, de Warmonderweg en de Abtspoelweg in de gemeente Oegstgeest. De meeste automobilisten droegen de gordel. 22 hadden niet 'geklikt' en kregen daarvoor een bekeuring van f90,-.

Alcoholcontroles
Het Regionaal Verkeershandhavingsteam heeft met assistentie van de plaatselijke politie alcoholcontroles gehouden in Noordwijk, Katwijik, Leiden en Alphen aan den Rijn. Donderdagavond 1 maart werden korte controles gehouden op de Lageweg en de Biltlaan in Katwijk en op de Zwarteweg in Noordwijk. 123 automobilisten kregen de blaastest aangeboden. Niemand had te veel gedronken. Bij een controle op de Plesmanlaan in Leiden begreep een 51-jarige bestuurder niet dat het stopteken voor hem was bedoeld. De man reed dus langs de controle, maar werd door een motoragent achternagereden. Toen de 51-jarige Leidenaar alsnog mocht blazen, blies hij 600 ug/l; ruim 1,30 promille. De man is aangehouden en zijn rijbewijs in ingenomen. Vrijdag 2 maart is gecontroleerd op de Oude Zeeweg in Noordwijk en op de President Kennedysingel in Alphen aan den Rijn. Op de Oude Zeeweg kregen 29 mensen een blaastest aangeboden. Een 28-jarige man uit Lisse werd aangehouden met een alcoholgehalte van 385 ug/l; 0,90 promille. Het Openbaar Ministerie zal afhankelijk van eventuele eerdere feiten de hoogte van de boete vaststellen. Op de President Kennydsingel werd een 50-jarige Gouwenaar aangehouden. De man reed onder invloed; 335 ug/l; 0,70 promille. De boete die hij kreeg was f410,-.

Verkeershandhaving in de komende week: maandag 5 maart t/m 11 maart
Zaterdag 10 maart houdt het Regionaal Verkeershandhavingsteam vanaf de namiddag een alcoholcontrole in de Bollenstreek. Vrijwel dagelijks zullen snelheidscontroles worden gehouden op de provinciale weg N206 tussen Leiden en Hillegom, en op de N207 tussen Gouda en Bergambacht. Maandag 5 en dinsdag 6 maart wordt bij het Postviaduct bij Sassenheim gecontroleerd op het rijden door rood licht en het rijden zonder helm. Ook zullen deze week regelmatig controles worden gehouden op het dragen van de veiligheidsgordel, dinsdag in Sassenheim, Warmond, Oegstgeest en Rijnsburg. Woensdag in Schoonhoven, Bergambacht en Lekkerkerk. Donderdag en Vrijdag in Noordwijk, De Zilk, Voorhout, Katwijk en Valkenburg.


Noot voor de redactie /

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie