Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Microsoft onthult Visual Studio.NET open tools platform

Datum nieuwsfeit: 05-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

MICROSOFT CORPORATION

Microsoft onthult Visual Studio.NET open tools platform

Kerntechnologieën worden gecombineerd om ontwikkelaars ongeëvenaarde mogelijkheden te bieden qua uitbreiding, flexibiliteit en integratie van tools van derden

Redmond, Washington, 5 maart /PRNewsire/ -- Microsoft Corp. (Nasdaq: MSFT) kondigde vandaag het Visual Studio.NET Open Tools Platform aan, bestaande uit drie kerntechnologieën waarmee ontwikkelaars, onafhankelijke software verkopers (ISVs) en taalverkopers Microsoft Visual Studio.NET kunnen gebruiken als een compleet platform voor het ontwikkelen en het naar hun behoefte aanpassen van volgende generatie webdiensten en toepassingen. Het Open Tools Platform is ontworpen om productiviteit, flexibiliteit en goede integratie mogelijk te maken, waardoor klanten op hun beurt een pakket oplossingen krijgen die op hun behoefte is toegesneden.

(Foto: www.newscom.com/cgi-bin/prnh/20000822/MSFTLOGO )

De kern van Open Tools Platform is Visual Studio.NET, het paradepaardje van Microsoft, de ontwikkelingstool voor Windows- en op het web gebaseerde applicaties en diensten die industriële standaarden zoals XML, SOAP en UDDI nog krachtiger maken. Visual Studio.NET biedt een open geautomatiseerd model waarmee ontwikkelaars hun ontwikkelomgeving kunnen aanpassen, uitbreiden en integreren. Met deze mogelijkheid kunnen ontwikkelaars de omgeving aanpassen aan wat zij nodig hebben, door gebruik te maken van macro's, add-ins en wizards om hun productiviteit te maximaliseren. Een ontwikkelaar kan, bijvoorbeeld, een macro maken voor een tweeweg synchronisatie met de berichten- en samenwerkingsdienst van Microsoft Outlook die taken van Outlook neemt en toevoegt aan de Takenlijst in de geïntegreerde ontwikkelingsomgeving van Visual.

Daarnaast biedt het Open Tools Platform ISV's en taalverkopers mogelijkheden tot volledige integratie en aanpassing via het Visual Studio Integration Program. Met dit Visual Studio Integration Program kunnen ISV's en taalverkopers hun producten en diensten direct integreren in de ontwikkelingsomgeving van Visual Studio.NET via een nieuwe software development kit (SDK), de Visual Studio Integration SDK. En met de Visual Studio for Applications SDK kunnen ook klanten van ISV's hun toepassingen aanpassen en uitbreiden zoals zij dat graag willen.

'Om vandaag de dag succesvol te zijn moeten ontwikkelaars hun productiviteit maximaliseren en toepassingen leveren die eenvoudig aan te passen zijn aan de steeds veranderende behoefte van de klant,' zei Tom Button, algemeen directeur van Developer Division bij Microsoft. 'Dit Visual Studio.NET Open Tools Platform geeft ontwikkelaars de tools waarmee ze snel de volgende generatie toepassingen kunnen creëren die niet alleen krachtig zijn maar ook volledig en overal inzetbaar zijn.' Het Visual Studio Integration Program werd ontworpen om licentiehouders de kans te bieden om volledig te integreren met en alles te halen uit de Visual Studio, dé ontwikkelingstool van dit moment. Partners van Visual Studio Integration Program, waaronder toolverkopers, taalverkopers, ISV's, academici en onderzoekers, ontvangen allemaal de Visual Studio.NET Integration and Visual Studio for Applications SDK's. Op dit moment proberen meer dan 50 bedrijven de technologie van Visual Studio Integration Program uit, en meer dan 30 bedrijven hebben al aangekondigd met dit product te willen werken. Door producten te integreren met Visual Studio.NET biedt Visual Studio Integration Program partners de mogelijkheid zich nog meer te richten op wat hun bedrijven te bieden hebben, en worden tegelijkertijd nog meer ontwikkelaars bereikt die Visual Studio gebruiken. Op hun beurt ontvangen ontwikkelaars met Visual Studio meer functionaliteit zoals productiviteit-randapparatuur, life-cycle tools en extra programmeertalen.

'Met het Open Tools Platform kunnen klanten alles halen uit XML en Web Services, die mogelijk zijn gemaakt met Visual Studio.NET en het .NET Framework,' zei Diane Mueller, directeur Productivity Solutions bij ActiveState. 'Met ActiveState's Visual Perl en Visual Python IDE's kunnen programmeurs populaire open source programmeertalen krachtiger maken binnen het .NET Framework en deze programma's bieden ondersteuning voor webdiensten.'

'Met Visual Studio.NET Integration kunnen we voldoen aan de vraag van de klant naar maximale productiviteit en naadloze integratie van onze DevPartner Studio productfamilie met Visual Studio.NET,' zei Doug Turner, adjunct directeur van Product Management bij Compuware. 'Door gebruik te maken van het Open Tools Platform en ons product te integreren in de vertrouwde omgeving van Visual Studio, kunnen onze klanten nog effectiever bedrijfskritische toepassingen maken en hun time-to-market versnellen.'

'We zijn ervan overtuigd dat Visual Studio for Applications onze pensioen- en hypotheektoepassingen zullen veranderen in volledige ontwikkelingsplatforms die snel op de steeds veranderende behoefte van de klant kunnen inspelen,' zei Mike Lloyd, technisch strategiemanager van het in Groot-Brittannië gevestigde Marlborough Stirling dat financiële oplossingen biedt. 'Microsoft's Open Tools Platform moet Marlborough Stirling tijd en geld besparen doordat onze ontwikkelingsteams zich nog meer op hun kernactiviteiten kunnen richten.'

Deze bekendmaking heeft invloed op de levensduur van toepassingen die met Visual Studio.NET worden gebouwd. ISV's en bedrijven hebben nu het voordeel dat zij bedrijfskritische toepassingen kunnen maken en gebruiken die volledig zijn aangepast aan hun behoefte en aan die van hun klanten. Daarnaast kunnen met het Open Tools Platform meer dan 6 miljoen professionele ontwikkelaars wereldwijd toegang hebben tot een niet geëvenaarde mate van flexibiliteit om de Visual Studio.NET omgeving aan te passen, te integreren en te automatiseren, en zo hun productiviteit maximaliseren en tijd en arbeidskosten te reduceren die gepaard gaan met het ontwikkelen
van toepassingen.

Microsoft (Nasdaq: MSFT) is opgericht in 1975 en is marktleider op het gebied van software, diensten en internettechnologie voor privé- en zakelijk computergebruik. Het bedrijf levert een brede reeks producten en diensten die ontwikkeld zijn om mensen een plezieriger en gemakkelijker gebruik van de computer te laten maken, ongeacht waar, wanneer en hoe zij dat willen.

Microsoft, Visual Studio, Windows, Outlook, Visual C++ and Visual Basic zijn of gedeponeerde handelsmerken of handelsmerken van Microsoft Corp. In Verenigde Staten en/of andere landen.

De namen van feitelijke bedrijven en producten, genoemd in dit bericht, kunnen de handelsmerken zijn van hun respectievelijke eigenaren.

Visual Studio Integration program partner contactinformatie

Compuware

Met een winst van meer dan USD 2,2 miljard voor het jaar 2000 is Compuware toonaangevend in de praktische implementatie van zakelijke en e-commerce oplossingen. Compuware biedt software oplossingen die verder reiken dan de levensduur van een toepassing en is een volledig deelnemer in het Visual Studio Integration Program dat .net oplossingen biedt, waaronder DevPartner Studio waarmee ontwikkelaars automatisch softwarefouten kunnen opsporen, diagnosticeren en oplossen, code performance en code coverage kunnen maximaliseren. Bezoek voor meer informatie de website van Compuware op www.compuware.com

U kunt voor meer informatie contact opnemen met: Karen Sigman, Business
Alliance Manager voor Microsoft, (425) 868-7477, (karen.sigman@compuware.com),
www.compuware.com/.

Rational

Rational Software Corporation (Nasdaq: RATL), de e-development company, helpt organisaties software te ontwikkelen voor e-business, infrastructuur, e-devices en ingebedde systemen met behulp van een combinatie van tools, services en software engineering best practices. Rational gaat richting een nauwe integratie van hun ontwikkelingsoplossingen voor het gehele bedrijf, met toonaangevende producten als Rational Rose en Rational ClearCase, met Visual Studio.NET en levert .NET ontwikkelaars een compleet pakket tools, diensten en best practices waarmee zij hun time-to-market kunnen versnellen terwijl de kwaliteit gewaarborgd blijft.

Neem voor meer informatie contact op met: Bill Durling, (781) 372-5886,
(bdurling@rational.com).

Stingray Software

Stingray heeft naam gemaakt als expert in MFC ontwikkeling, met paradepaardjes als Objective Toolkit en Objective Grid 6. UML Studio is een Visual Studio geïntegreerde UML tool geschikt voor iedere Microsoft Visual C++ programmeur, en is vooral ontworpen voor de visualisatie van productontwerpen en het dynamisch genereren van diagrammen binnen Microsoft Visual C++ IDE.

Neem voor meer informatie contact op met Niccole Winn: +1 (919) 395-7102,
(niccole@stingray.com)

NeoVision Systems

NeoVision Systems (www.neovisionsystems.com) is toonaangevend in e-Development Automation software producten en professionele diensten. Visual iRAD (www.visualirad.com/) is een e-Development Automation software development omgeving voor het Microsoft .NET platform dat reverse engineering omvat en n-tier code generation tools die direct werkende n-tier Internet toepassingen leveren.

Neem voor meer informatie contact op met: Sandra Wagner, (248) 362-1725, (sandy@neovisionsystems.com)

Data Dynamics, Ltd.

Data Dynamics, Ltd., levert gerenommeerde, geavanceerde software tools en besturingen aan ontwikkelaars van toepassingen. Data Dynamics, Ltd.'s ActiveReports is een product voor ontwikkelaars die een breed scala aan rapporten vanuit hun toepassingen moeten genereren. ActiveReports is een complete rapportschrijver die krachtig is en ook eenvoudig te leren is:

ActiveBar-ActiveBar 2.0 verwijdert de beperkingen van systeemmenu's en toolbars en biedt de gebruiker een op zijn behoefte toegesneden uitvoeringsomgeving voor zijn toepassingen.

Neem voor meer informatie contact op met: Tim Moffatt, +1 (614) 895-3142,
(tim@datadynamics.com)

InCert Software Corporation

InCert's Application Fault Management oplossingen helpen organisaties maximaal gebruik te maken van toepassingen via een waarschuwingssysteem en het snel oplossen van toepassingsfouten. TraceBack detecteert en waarschuwt dat een toepassing vast staat of gecrashed is en geeft een gedetailleerde analyse van de storing.

Neem voor meer informatie contact op met: Jeff Mulligan, adjunct directeur
Marketing, (603) 315-3456, (jumulligan@incert.com).

RadView Software Inc.

De snelst groeiende leverancier van oplossingen om performance, inzetbaarheid en integriteit van bedrijfskritische webtoepassingen te meten. Met RadView's Web Load, geïntegreerd met Visual Studio.NET, kunnen platform ontwikkelaars eenvoudig de performance en inzetbaarheid meten van webtoepassingen in de gehele ontwikkelingslijn binnen het vertrouwde Microsoft .NET Framework.

Neem voor meer informatie contact op met: Theresa Edo, (781) 238-1202,
(tedo@radview.com)

ActiveState

ActiveState staat vooraan op het gebied van open source software, en levert internet programmeerproducten en diensten voor alle populaire bestuurssystemen en platforms. ActiveState's kerntechnologieën zijn Perl, de populairste programmeertaal voor het internet, Python, een gebruiksvriendelijk script taal en XSLT, de transformatietaal van XML.

Visual Perl is een volledig uitgerust, geïntegreerde ontwikkelingsomgeving dat alle eigenschappen heeft van een moderne IDE zoals een uitgebreide syntaxis editor, tips, on-line help en debugger support. Visual Python, dat momenteel in ontwikkeling is, is een plug-in voor Microsofts next-generation ontwikkelingsomgeving, Visual Studio.NET.

Neem voor meer informatie contact op met: Lori Pike, +1 (604) 808-6655,
(LoriP@ActiveState.com)

Marlborough Stirling

Marlborough Stirling is een in Groot-Brittannië gevestigde leverancier van financiële oplossingen.

Neem voor meer informatie contact op met: Mike Lloyd, Technical Strategy
Manager, (Mike.Lloyd@MarlboroughStirling.com), +11 (01242) 698209.

Intel Corporation

Intel, 's werelds grootste chip maker, is ook toonaangevend op het gebied van computer-, networking- en communicatieproducten. Intel VTune performance analyser - Een tool waarmee ontwikkelaars maximale prestatie uit hun software kunnen halen die werkt op Intel gebaseerde platforms C/C++/Fortran compilers en debuggers - zeer geoptimaliseerde compilers die gebruik maken van het allernieuwste op het gebied van Intel processors.

Neem voor meer informatie contact op met: Jon Khazam, +1 (408) 765-5346,
(jonathan.khazam@intel.com)

Mutek Solutions, Ltd.

Mutek Solutions, Ltd. ontwikkelt softwareoplossingen die de beschikbaarheid van bedrijfskritische softwaretoepassingen verbetert.

Neem voor meer informatie contact op met: Aimee Potter, +1 (919) 878-3717,
ext. 239, (apotter@us.mutek.com)

BugTrapper

BugTrapper is een product dat speciaal ontworpen is voor Visual Studio toepassingen die werken met het Windows Platform dat de line-by-line code uitvoering controleert, registreert en afspeelt (vooruit en achteruit) van een gecompileerd Visual C++ of Visual Basic toepassing in zijn omgeving.

SoftWIRE Technology, Inc.

Ontwikkelaar van de SoftWIRE grafische programmeeromgeving en van tools voor Visual Studio. SoftWIRE is een grafische programmeerextensie voor Visual Studio waarmee niet-programmeurs betekenisvolle VS.net toepassingen kunnen maken. SoftWIRE is voor programmeren wat de browser is voor het web.

Neem voor meer informatie contact op met: Andrew White, Ben Bailey of Bob
Judd, adjunct directeur Marketing +1 (508) 946-8900.

Fujitsu Software Corporation

Fujitsu Software Corporation, lid van de Fujitsu Groepsmaatschappij, levert geavanceerde softwareoplossingen voor zakelijke klanten. In samenwerking met de door Fujitsu aangekondigde ondersteuning van COBOL in het .NET Framework, integreert de onderneming zijn toonaangevende COBOL compiler in het Visual Studio.NET platform.

Neem voor meer informatie contact op met: Ron Langer, Directeur Languages,

+1(541) 317-0624, (rjl@fs.fujitsu.com)


Crystal Decisions (voorheen Seagate)

Crystal Decisions is een informatie-infrastructuurbedrijf dat toonaangevend is in rapportage, analyse en informatieverstrekking. Met onze oplossingen kunnen klanten nog beter zakelijke beslissingen nemen door mens en informatie samen te brengen. Wij leveren een gestandaardiseerde, op het web gebaseerde informatie-infrastructuur zodat klanten toegang hebben tot hun ongelijksoortige gegevensbronnen zoals Enterprise Resource Planning (ERP) en Customer Relationship Management (CRM), en wij verspreiden veilige interactieve rapporten en analyses voor iedere eindgebruiker, klant en partner. Wij zijn een toonaangevende informatie-infrastructuuronderneming met de beste rapportage- en analyseoplossingen en we hebben al 10 miljoen licenties verkocht van onze onderscheiden software. Crystal Decisions kan men vinden op www.crystaldecisions.net

Neem voor meer informatie contact op met: Alison MacDonald, +1 (604) 602-5260, (alison.macdonald@crystaldecisions.net)

Epicor Software Corporation

Epicor Software Corporation is 's werelds grootste zakelijke softwareleverancier die zich exclusief richt op middelgrote bedrijven. Epicor levert uitgebreide, bewezen en flexibele oplossingen voor eBusiness in het bedrijf -- van front office toepassingen zoals verkoopautomatisering, marketing, customer relationship management (CRM), service en support, tot back office toepassingen, zoals accounting, budgettering, analyse, distributie en fabricage. Epicor is een Early Adopter van Visual Studio for Applications waarmee toepassingen op maat kunnen worden gemaakt op middenkader niveau. Epicor ontwikkelt nu producten die kunnen profiteren van Visual Studio for Applications.

Neem voor meer informatie contact op met: Lisa Preuss, +1(949) 585-4235,
(LPreuss@epicor.com)

netIQ

netIQ is toonaangevend leverancier van toepassingen om infrastructuren in de e-business te managen. Hun veelgeprezen producten verminderen de bedrijfskosten en verhogen tegelijkertijd de veiligheid, prestatie en beschikbaarheid van de op Microsoft Windows gebaseerde e-business oplossingen. netIQ is een Early Adopter van Visual Studio for Applications waarmee toepassingen op maat kunnen worden gemaakt op middenkader niveau. Epicor ontwikkelt nu producten die kunnen profiteren van Visual Studio for Applications.

Neem voor meer informatie contact op met: Susan Torrey, +1(713) 548-1863
(susan.torrey@netiq.com)

Ci Technologies Pty Limited

Ci Technologies Pty Limited is een wereldwijd leider in de ontwikkeling en toepassing van SCADA en HMI software voor industriële automatisering. Citect voor Windows is een van 's werelds top softwarepakketten voor procescontrole voor de PC waarvan meer dan 33.000 licenties zijn verkocht. Momenteel zijn er meer dan 80 Citect distributeurs wereldwijd met verkoop en support offices in Australië, de Verenigde Staten, Europa en China.

Ci Technologies is een Early Adopter van Visual Studio for Applications waarmee toepassingen op maat kunnen worden gemaakt op middenkader niveau. Epicor ontwikkelt nu producten die kunnen profiteren van Visual
Studio for Applications.

Neem voor meer informatie contact op met: Steve Schilg, +1(612) 985-5100,
(SteveSchilg@cit.com.au)


07 mrt 01 10:50

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie