Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Start vierde Leergang Grensverleggend Ondernemerschap

Datum nieuwsfeit: 06-03-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PERSBERICHT

Leergang Grensverleggend Ondernemerschap start in Maart 2001 voor de 4de keer.

In maart start alweer voor de vierde keer de Leergang Grensverleggend Ondernemerschap.

Deze leergang beoogt agrarische topondernemers beter in staat te stellen om in te spelen op de kansen en bedreigingen waarmee de agrarische sector te maken heeft.

De cursus wordt uitgevoerd door Universiteit Nijenrode (Instituut voor Coöperatief Ondernemerschap) en Agramanagement.

Aan bod komen strategie-vorming, ondernemersplanning en innovatie. Verder wordt ruime aandacht gegeven aan keten-ontwikkeling, financiële sturing en internationale aspecten. Dit laatste door deelname aan een korte reis (de vorige leergang hebben de cursisten de Oekraine, Frankrijk, China en Chili bezocht).

Tenslotte is er de nodige aandacht voor de persoon van de ondernemer en vraagstukken rond opvolging en groei. De cursus wordt afgesloten met het schrijven van een businessplan.

Voor de leergang 2000 was de Ernst & Young Award voor het beste business plan van grensverleggende agrarische ondernemers uitgereikt aan René Segeren uit het Brabantse Mariahout. Mede vanwege de moeilijkheden waarmee de Nederlandse varkenshouderij momenteel te maken heeft besloot Segeren zijn vleugels uit te slaan naar Polen. Hier zet hij een gemengd bedrijf op, bestaande uit rundvee, akkerbouw en een loonwerkbedrijf. De jury zei dat het business plan van "visie, durf en doorzettingsvermogen" getuigt.

Tweede prijswinnaar was Tessa van Gemert. Zij heeft in Hendrik Ido Ambacht samen met een vennoot een fruitteeltbedrijf opgezet. In haar business plan beschrijft Van Gemert een geheel nieuw marketingconcept, waarmee met name wordt beoogd om het fruit van haar bedrijf onderscheidend te positioneren, onder andere door in de supermarkt consumenten informatie te bieden over de specifieke producten. De jury meende dat de aanpak van Van Gemert "unieke elementen" bevat op het gebied van keten- en marktbenadering.

De leergang bestaat uit 6 blokken (6-7 en 8 maart, 11-12 april, 30-31 mei, 5-6 september, 24-25 oktober. De data v.d. 6 de bijeenkomst wordt in overleg met de cursisten tijdens de eerste bijeenkomst bepaald). De data voor de reis worden apart vastgesteld.

De cursuskosten bedragen fl.10.600 exclusief reis en verblijfskosten.

De cursuskosten zijn afhankelijk van de leeftijd, 120-180% voor de belasting aftrekbaar.

Aan de redactie,

Bij deze zou ik u willen vragen om bijgaande informatie over een nieuwe leergang voor de agrarische sector te plaatsen in uw vakblad. Als u een rubriek "agenda" heeft dan kunt u de informatie daar in opnemen.

De vorige leergang is voor het eerst afgesloten met een Ernst & Young award voor het beste businessplan. Ook bij de nieuwe leergang zal Ernst & Young na de beoordeling van de businessplannen een prijs beschikbaar stellen voor het beste businessplan.

Voor nadere inlichtingen kunt u contact opnemen met Agramanagement, Piet Titulaer:

Tel: 077-3982446 of 06-55867678 Email: Piettitulaer@freeler.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie