Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Zuid: Heerlen

Datum nieuwsfeit: 06-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Limburg-Zuid: Kerkrade 6-03-2001 Persberichten districten Kerkrade en Heerlen Dinsdag 6 maart 2001 - 15.55 uur

Geen persbericnten vanuit het district Kerkrade!

Heerlen; uitslaande brand supermarkt
Dinsdag 6 maart werd om 04.00 uur een brand gemeld bij de supermarkt Jan Linders aan de Corneliuslaan in Heerlen. Ter plaatse bleek sprake te zijn van een grote uitslaande brand. Ondanks dat de brandweer snel ter plaatse was kon niet meer voorkomen worden dat de hele supermarkt uit brandde en als verloren beschouwd moet worden. Afgelopen weekend heeft overigens in het pand ook al een brand gewoed waardoor de supermarkt door de schade niet meer als zodanig gebruikt kon worden. Uit het onderzoek van de technische recherche is inmiddels gebleken dat bij beide branden mogelijk sprake is van brandstichting. De politie stelt een onderzoek in.

Heerlen; hennepplantage in loods
Dinsdag 6 maart werd om 04.30 uur gemeld dat twee mannen probeerden in te breken in een loods gelegen achter twee bedrijven aan de Voskuilenweg in Heerlen. Toen de politie ter plaatse kwam, werd een opengebroken deur aangetroffen die toegang gaf tot een loods. Van mogelijke daders was geen sprake meer. De loods bleek op een zeer professionele manier ingericht te zijn voor de kweek van voornamelijk jonge hennepplanten. Deze planten stonden in tientallen kweekbakken. In een ander gedeelte van de loods stonden de zogenaamde moederplanten. In totaal werden naar schatting 6000-7000 planten in beslag genomen. Ook werden er tientallen groeilampen en andere apparatuur ter bevordering van de groei in beslag genomen. De loods bleek door de eigenaar verhuurd te zijn. Door de politie wordt een onderzoek ingesteld. Omdat met de stroomvoorziening gemanipuleerd bleek te zijn, werd Essent in kennis gesteld die aan de verantwoordelijken een navordering zullen opleggen.

Hoensbroek; dodelijke aanrijding
Dinsdag 6 maart werd op de onbewaakte spoorwegovergang aan het Laervoetpad in Hoensbroek nabij de gemeentegrens met Nuth een 14-jarig meisje uit Nuth door een trein overreden. Om 08.10 uur stond het meisje samen met een groep van ongeveer 15-20 andere scholieren met hun fiets te wachten bij de spoorwegovergang. Toen de trein uit de richting Geleen voorbijgereden was, stak het meisje met haar fiets de overweg over. Op dat moment kwam uit de richting Heerlen een tweede trein. Waarschijnlijk heeft het kind deze trein, mede door de laagstaande zon, niet zien aankomen. Voor de ogen van haar medescholieren werd het kind overreden en was op slag dood. Gezien deze zéér traumatische gebeurtenis werd voor de medescholieren direct een Hermes-bus gecharterd en werden de kinderen overgebracht naar het politiebureau in Hoensbroek. Daar werden ze onder andere door medewerkers van het bureau Slachtofferhulp en directie- en leerkrachten van de twee Hoensbroekse middelbare scholen waar de kinderen op zaten opgevangen. Door het tragische ongeval moest de spoorbaan ongeveer tot 9 uur worden afgesloten.

(Bureau Voorlichting district Kerkrade; 045 - 400 20 06)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie