Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

EU over aanvallen in de buurt van het dorp Tanusevci

Datum nieuwsfeit: 06-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
European Union

FYROM - Violent attacks near the village of Tanusevci Press Release: Brussels (06-03-2001) - Press: 91 - Nr: 6750/01


Brussel,
6 maart 2001

6750/01 (Presse 91)

P 51/01

(OR. en)

PERSMEDEDELING

Onderwerp :

Verklaring van het voorzitterschap namens de Europese Unie

over de gewelddadige aanvallen in de buurt van het dorp Tanusevci

De Europese Unie veroordeelt krachtig de aanvallen die extremistische etnische Albanezen op 4 maart in de omgeving van het dorp Tanusevci hebben uitgevoerd en die tot de dood van drie FYROM-soldaten hebben geleid. Dergelijke gewelddaden brengen de stabiliteit en de veiligheid van de voormalige Joegoslavische republiek Macedonië en haar burgers in gevaar en moeten onmiddellijk worden beëindigd.

De Europese Unie verwacht dat de autoriteiten van de voormalige Joegoslavische republiek Macedonië gematigd zullen reageren op provocaties.

De Europese Unie roept alle politieke leiders in de voormalige Joegoslavische republiek Macedonië en Kosovo op, degenen die achter deze aanvallen zitten te isoleren en hun verantwoordelijkheid te nemen in het belang van de vrede en de stabiliteit in de regio. In dit verband herhaalt de Europese Unie dat zij ten zeerste gehecht is aan het beginsel van de onschendbaarheid van de grenzen, met inbegrip van de territoriale integriteit en soevereiniteit van de voormalige Joegoslavische republiek Macedonië.reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie